JANIS SFEROPULOS PRED MORNAR: Želimo da uspostavimo sistem i način igre koji će nam doneti rezultat na terenu

Časlav Vuković 27. 09. 2024. u 18:12

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su na startu ABA lige od Dubaija (86:84). U subotu će prvi put u novoj sezoni igrati kao domaćini. Očekivanja od utakmice sa Mornarom iz Bara izneo je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Grčki stručnjak je istakao da poštuje protivnika, ali da veruje u dobru utakmicu svojih izabranika.

- Očekuje nas prva utakmica na našem terenu i pred našim navijačima i želimo da odigramo dobru utakmicu. Tek je početak sezone i želimo da uspostavimo sistem i način igre koji će nam doneti rezultat na terenu. Poštujemo i respektujemo našeg protivnika i u skladu sa time ćemo i odigrati ovu utakmicu - rekao je Sferopulos.

Pred meč je govorio i Dejan Davidovac koji smatra da bi eventualni trijumf bio dobra uvertira za početak Evrolige.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo svakog rivala pa i ekipu Mornara koja je značajno izmenila svoj sastav i jasno je da će im biti potrebno vreme da se uigraju. Zato njihov ubedljiv poraz u prvom kolu nije prava slika i realan odraz kvaliteta, kao što uostalom i mi želimo i možemo mnogo bolje od uvodne utakmice. Pobeda u meču sa Mornarom koji je sada u našem fokusu bila bi lep uvod u nedelju u kojoj se pripremamo za vrlo važan meč u Parizu na startu Evrolige. Pozivam i naše navijače da dođu i podrže nas u subotu - istakao je reprezentativac Srbije.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Mornar igra se u subotu od 18 sati u "Beogradskoj Areni".

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

Pogledajte više