ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: "Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!"

Novosti online 26. 09. 2024. u 12:37

Legenda NBA lige Šakil O'Nil govorio je o budućnosti američke reprezentativne košarke, i istakao činjenice koje se Amerima neće dopasti.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

O'Nil je rekao da evropske reprezentacije sustižu polako Ameriku i da očekuje da će jako teško biti da Amerikanci odbrane zlato u Los Anđelesu.

- Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva u Manili i nisam iznenađen što je Nemačka savladala SAD. Kada sam ja igrao, mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i stigli ste nas. Siguran sam da reprezentacija SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu - tvrdi O'Nil, kako prenosi Index.hr.

Dodao je i da bi Srbija mogla da osvoji zlato u Americi.

- Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent ni Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropske ekipe su jako dobre. Srbija, Hrvatska i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2028 - zaključuje popularni Šek.

Iznenađenje je da O'Nil vidi Hrvatsku na tronu, s obzirom na to da "kockasti" u poslednjih deset godina beleže vrlo loše rezultate.

BONUS VIDEO: ZRENjANIN NA NOGAMA: Dejan Davidovac doneo olimpijsku medalju

Pogledajte više