SRPSKI KLUB NAPUSTIO ABA 2 LIGU: Vršac ne želi da učestvuje u urušavanju srpske košarke, sve objašnjeno u saopštenju

Jelena J. Baljak 25. 09. 2024. u 18:16

KOŠARKAŠKI klub Vršac, koji je ove sezone, uz učešće u domaćoj Košarkaškoj ligi Srbije, trebalo da se takmičiti i u ABA 2 ligi, saopštio je da istupa iz regionalnog takmičenja, jer smatraju da ono ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci ni klubovima koji se u njemu takmiče.

Foto: KK Vršac

Saopštenje kluba sa severa Srbije prenosimo u celosti.

- Mi smo klub sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim renomeom u zemlji i regionu i ne želimo da učestvujemo u uništavanju domaće košarke i mladih igrača, kao ni da služimo za razigravanje ekipama koje se nadmeću u ligama mnogo slabijim od one koju imamo mi u Srbiji – stoji u saopštenju.

ABA je, kako smatraju, postala servis upravo za razigravanje nerazigranih, lične koristi i profit određenih klubova i čelnika lige. To, kažu, najbolje pokazuje primer KK Zlatibora, koji kao osvajač ABA 2 lige u sezoni 2021/22, nije imao nikakvu korist niti prohodnost u viši rang.

- Ne želeći da prođemo isto ili slično kao KK Zlatibor, odlučili smo da fokus, ali i novčana sredstva koja bismo utrošili za učešće u ABA 2 ligi ove sezone (25.000 evra za mogućih šest utakmica), preusmerimo na učešće u našoj, domaćoj ligi i radimo na razvoju mladih srpskih igrača – piše u saopštenju.

Ističu i da čvrsto stoje iza svake napisane reči, te da svesno preuzimaju odgovornost da budu prvi koji će javno reći i pokrenuti priču o interesima srpske košarke, iznad tuđih interesa, sigurni da u tome neće biti jedini.

Podsetimo, Vršac je naredne srede trebalo u ABA 2 ligi da igra protiv Podgorice.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

Pogledajte više