"NEKADA SAM SE PITAO ZAŠTO?" Reči Teodosića o Dudi Ivkoviću će mnoge oduševiti

Novosti online 24. 09. 2024. u 21:20

Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić gostovao je u podkastu "X&Os chat" kod Edina Avdića, a tom prilikom govorio je mnogim aspektima svoje karijere, ali je najemotivniji bio dok je govorio o čuvenom srpskom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

Foto: AP

Teodosić je upravo, zahvaljujući Ivkoviću, vinuo svoju karijeru u visine koje je dostigao. Duda mu je pružio šansu i dao mu "dirgentsku palicu".

- U nekim trenucima sam se pitao zašto Duda ima toliko poverenja u mene. Nemam reči da opišem koliko sam mu zahvalan. Kada je mene Olimpijakos hteo i da tera i da menja, dao mi je odrešene ruke sa 22 godina, da budem prvi plej reprezentacije, da se dosta toga vrti oko mene. Od toga trenutka, posle odlaska iz Srbije, krenula je moja karijera uzlaznom putanjom. Ne postoji dan da se skupimo mi koji smo bili tu kada je bio selektor, a da se ne prepriča neka anegdota sa njim ili da se spomene nešto iz njegovog rečnika, to kako nas je trenirao i vaspitavao - rekao je na početku Teodosić.

Dodao je i da je tajna uspeha Dude Ivkovića bila u njegovom autroitetu, kao i u tome što se maksimalno borio za sve svoje igrače.

- On nije bio samo trener brinuo je o svakom pojedinačno, o tome šta nam se dešava, ne samo u reprezentaciji, nego i u klubu. Kao što je za mene zvao gazdu Olimpijakosa, a ja to nisam znao, zvao je i za druge. Imao je strašan autoritet, o njemu pričamo sa strašnim respektom. I dan danas kada pričam o Dudi, ja stojim mirno - dodao je Teodosić.

Na kraju je rekao da je Duda spremao ekipu o dva i po meseca.

- Kod njega su pripreme bile dva i po meseca, strašne pripreme. Govorio je da nas ne sprema samo za reprezentaciju nego i za klub, da nam ne tempira formu samo za sedam utakmica i posle da ne možemo da dođemo sebi tri meseca. Svi smo to prepoznali, koliko god da je bilo teško, bilo nam je drago i lepo da budemo zajedno - zaključio je Teodosić.

Podsetimo, Dušan Duda Ivković preminuo je 2021. godine, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag ne samo u srpskoj, već i u evropskoj i svetskoj košarci.

BONUS VIDEO: ZRENjANIN NA NOGAMA: Dejan Davidovac doneo olimpijsku medalju

Pogledajte više