"NE MOGU DA BUDEM NOVI LESOR, ALI...!" Tajrik DŽons obećao velike stvari u dresu Partizana

Tanjug 24. 09. 2024. u 11:34

Košarkaš Partizana Tajrik Džons rekao je da je ekipa dobro radila uoči početka sezone, da ne vidi problem što se radi o potpuno novom timu i da su igrači posle upoznavanja sa navijačima shvatili u kakav klub su došli i da znaju da moraju da se bore i da se ne zadovoljavaju malim stvarima.

FOTO: I. Marinković

"Osećaj je dobar. Ima još dosta mesta za napredak, kako lični, tako i timski, ali s obzirom na to da smo svi novi i da upoznajemo sistem, pokušavamo da stvorimo hemiju. Verujem da ćemo kliknuti u pravom trenutku, kada to bude najpotrebnije i biće sve kako treba", rekao je Džons, preneo je Mocart sport.

Košarkaši Partizana u novu sezonu ulaze sa potpuno novim timom, pošto je u ekipi iz prošle sezone ostao samo Balša Koprivica, a Džons je rekao da mu to uopšte nije čudno jer se svi zajedno prilagođavaju, uče sistem i rade na stvaranju timskog duha.

"Činjenica da svi radimo na istim stvarima, da učimo zajedno, to je najbolje od svega. Prihvatio sam ovaj izazov od početka, učim sada kako da igram sa svakim saigračem pojedinačno, kako da budem ono što jesam u ovom sistemu. Zato verujem da je nebo granica, samo treba da radimo stalno na tome, da se trudimo da redovno napredujemo kao tim i pojedinci", naveo je on.

Džons je upitan kakav je odnos među igračima.

"Lako je da radimo na stvaranju jakih veza jer imamo dobru grupu momaka. Svi smo se lako navikli na činjenicu da smo deo ovog kluba, da treba da uradimo sve kako bi klub pobeđivao i osvajao trofeje. Kada imaš momke koji od prvog dana stavljaju tim iznad sebe, onda je nebo granica. Jako je lepo biti deo takvog tima, za mene vrlo prijatno iskustvo", naveo je on.

Na konstataciju da se u Partizanu znaju ciljevi, borba za trofeje, Džons je rekao da "ne voli moranje", ali da će uz dobar rad ekipa biti u prilici da se bori za titule.

"Ako radiš mnogo i trudiš se, na kraju ćeš dobiti ono što zaslužuješ. U ovom trenutku osećamo da svi imamo neku vrstu pritiska, nov smo tim i moramo dodatno da se angažujemo da bismo brže 'preležali' sve one stvari koje prolazi svaka ekipa na početku", rekao je on i dodao da je svakog igrača dodatno motivisala svečanost predstavljanja ekipe na kojoj su navijači napravili dobru atmosferu.

"Svi smo odmah shvatili šta znači obući ovaj dres i kolika je čast biti deo ovakvog kluba. Rekao bih da je taj susret sa navijačima i onim što smo doživeli olakšalo da razumeju da, kada obučeš dres Partizana, ne smeš da se zadovoljiš malim stvarima, jednostavno moraš da ideš ka najvišim ciljevima, da se borimo. Biće pobeda i poraza, ali ako se uvek budemo borili maksimalno, verujem da možemo da se nađemo u dobroj poziciji", naveo je američki košarkaš.

Govoreći o treneru Željku Obradoviću, Džons je rekao da je on sjajan čovek i učitelj i da ne smeš da se zadovoljiš postignutim, već da kod njega uvek moraš da tražiš nove načine da napreduješ.

"Daje ti odgovore na sva pitanja, a testira te svaki put kada izađeš na parket. I sve dok pratimo plan igre, nema problema. Naravno, imamo i mi prostor da malo improvizujemo kada se za to stvore uslovi, ali važno je da pratimo ono što je trener spremio za nas jer nam to daje veće šanse da pobedimo", dodao je.

On je rekao da se ekipa i dalje upoznaje i da je sada teško reći kakvu ulogu bi mogao da ima ove sezone. Igraće drugu godinu u Evroligi, nakon što je nastupao sa Efesom.

"Najviše se radujem ovoj sezoni jer znam da sam već prošao jednu godinu u Evroligi, iskusio sam dosta toga, znam šta da očekujem, kakve su atmosfere, kakvo je takmičenje. Dosta se toga promenilo u smislu tima i saigrača, ali siguran sam u sebe i znam šta mogu da donesem na 'sto', tako da imam velika očekivanja od sebe u ovoj sezoni", naveo je Džons.

Posle pripremnih utakmica pojedini navijači Partizana uporedili su Džonsa sa nekadašnjim igračem crno-belih Matijasom Lesorom, zbog njegovog pristupa igri atraktivnim potezima.

"Iskreno, ne mogu da vam kažem i obećam da ću raditi stvari koje je on radio, niti da ću biti kao on jer niko na svetu ne može da bude Matijas Lesor, osim njega. Kao što niko ne može da bude Tajrik Džons. Želim da na parketu budem ono što jesam, ne da se trudim da budem neko drugi", naveo je Džons i istakao da mu mnogo znači podrška koju je dobio od prvog dana.

Pogledajte više