"PEŠIĆA ZA SELEKTORA SRBIJE"! Oglasio se jedan od kandidata za klupu "orlova"

Novosti online 19. 09. 2024. u 12:18

Ognjen Stojaković pojavio se kao jedan od pretendenata za preuzimanje klupe Srbije posle najave Svetislava Pešića da neće ostati selektor košakraša

FOTO: Tanjug/AP

 Međutim, asistent Majkla Melouna u Denveru i pomoćnik Svetislava Pešića u reprezentaciji srbije, veruje da Pešić ipak može da ostane.

- Ugovori su istekli selektoru Pešiću i direktoru Tarlaću. Svi smo znali da se to dešava. Sada moramo da vidimo šta je sledeći korak. Federacija mora da izabere novog predsednika, a on da odabere novog selektora. To je proces. Ali, ono u šta snažno verujem je kontinuitet - rekao je Stojaković za podkast "DNVR Sports - pa poentirao:

- Srbija ima samo sedam miliona ljudi, tako da moramo da gradimo na onome što imamo. U poslednje dve godine je postavljen dobar sistem, ponovo smo oživeli kult reprezentacije, po čemu smo bili poznati. Kontinuitet je najvažniji. Ako moram sada nešto zvanično da kažem - da sam novi predsednik, ponovo bih pričao sa trenerom Pešićem, pokušao bih da pronađem način da ga zadržim u košarci, da ostane selektor, da nadogradimo sve što je upalilo.

Osvrnuo se i na Nikolu Jokića sa kojim radi od Nikolinog dolaska u Denver i otkrio od kada je znao da će MVP NBA lige igrati na Olimmpijskim igrama

- Zvanično, kada se sezona završila. Ali, poznajemo se dovoljno dobro da sam u jednom trenutku mogao da pretpostavim da će igrati. Imamo takav odnos da ne ulazim u neke priče, ne pritiskam ga, on to poštuje i zna… Kada je on bio spreman da kaže, učinio je to.

BONUS VIDEO DECA ODUŠEVLjENA: Košarkaši Srbije dele autograme pri dolasku u Beograd sa Olimpijskih igara

Pogledajte više