ŽELJKO OBRADOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Partizan na velikim mukama pred start ABA lige

Novosti online 19. 09. 2024. u 10:32

Košarkaši Partizana će tokom predstojećeg vikenda učestvovati na vrlo jakom pripremnom turniru u Grčkoj, na kome će se susresti sa Efesom, Makabijem i domaćinom Panatinaikosom.

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Prvi rival crno-belih biće upravo grčki velikan Panatinaikos, a trener Partizana Željko Obradović već je postao fokus medijske pažnje u Grčkoj budući da je sa "zelenima" osvojio pet od svojih devet titula prvaka Evrope.

Međutim, put grčke prestonice Partizan je otputovao osetno oslabljen bez čak petorice košarkaša. Kapiten Vanja Marinković nije krenuo put Atine, Ajzea Majk se oporavlja od povrede i neće ga biti ni na startu nove sezone, a sa ekipom nije ni Arijan Lakić. Uz njih trojicu na prestižnom turniru neće učestvovati ni mladi Aleksa Dimitrijević i Mitar Bošnjaković koji su ostali u Beogradu.

Usled navedenog, pred stručnim štabom vicešampiona ABA lige je težak posao da na turniru "Pavlos Janakopulos" uigra nepotpuni sastav.

Treba napomenuti da je planirano da se mečevi ovog turnira odigraju na stadionu "Panatinaiko", ali se usled loših vremenskih uslova odustalo od navedene ideje.

Prvi zvanični meč u novoj sezoni crno-beli će odigrati u sredu, 25. septembra, kada će u Beogradskoj areni u okviru prvog kola regionalnog košarkaškog takmičenja ugostiti ekipu čačanskog Borca.

BONUS VIDEO DECA ODUŠEVLjENA: Košarkaši Srbije dele autograme pri dolasku u Beograd sa Olimpijskih igara

Pogledajte više