"WOJ BOMB": Adrijan Vojnarovski, najveći NBA "insajder", objavio najvažniju vest u svojoj nestvarnoj karijeri - preuzeo omiljenu ekipu!

Novosti online 18. 09. 2024. u 16:50 >> 17:30

U košarkaškoj kulturi već dugi niz godina postoji onlajn izraz, koji se preselio i na "ulice", "Woj bomb". Nastao je kada se desi neki senzacionalni košarkaški transfer u najjačoj ligi - a objavi ga, niko drugi, nego najobavešteniji NBA novinar, Adrijan Vojnarovski. Sada je objavio nešto - što je istinska "bomba".

Screenshot / X / Adrijan Vojnarovski

Naime, legendarni "insajder" rešio je da završi karijeru.

Ali, samo novinarsku - jer postaje generalni menadžer. I to omiljene ekipe.

No, krenimo redom.

Kao i obično kada bi javljao na Tviteru, sada društvenoj mreži "Iks", ko je od čuvenih igrača gde prešao, na istom mestu je objavio ovo - o sebi:

- Odrastao sam kao sin fabričkog radnika na dve milje od ESPN-ovog kampusa i jedino što sam ikada sanjao bilo je da živim od toga što sam sportski novinar. Pre trideset i sedam godina, Hartfort Kurgant mi je prvi put objavio tekst pod mojim imenom i od tada nikada nisam prestao da jurim za uzbuđenjem koje sve to donosi.

Ova veština mi je promenila život, ali rešio sam da se povučem iz ESPN-a i medijske industrije. Svestan sam kolika je posvećenost potrebna za moj posao, a to je investicija za koju više ne osećam da me vodi. Vreme nije beskonačna star i želim da svoje provedem na načine koji imaju više ličnog smisla.

Napuštam sve ovo sa ogromnom zahvalnošću nebrojanim mentorima i kolegama, akterima i pričama, čitaocima i gledaocima. Ja sam bio taj koji je imao najviše koristi od vere, poverenja i ljubaznosti drugih.

Poslednjih sedam godina u ESPN-u su bili posebna privilegija. Veoma sam zahvalan vođstvu kompanije, posebno Džimiju Pitaru i Kristini Daglas, za razumevanje i prihvatanje moje odluke da napravim životnu promeu.

Posle svih ovih godina izveštavanja o svačijim omiljenim timova, vraćam se sopstvenom" - zaključio je Vojnarovski.

Nepun sat kasnije, objavio je i priču svojih kolega sa I-Es-Pi-Ena o tome da Vojnarovski postaje generalni menadžer svoje omiljene ekipe: u pitanju je muški tim univerziteta Sent Bonaventure, obraznovne ustanove u koju je i sam išao, i sa kojom je svih ovih godina održavao izuzetno dobre i snažne veze.

Bonus video: Iza kulisa - detalj iz svlačionice košarkaša Srbije posle osvajanja bronze na Olimpijskim igrama u Parizu

 
Pogledajte više