PRIZNANJE KARIJU! Udruženje košarkaških trenera Srbije iskazaće zahvalnost Svetislavu Pešiću

Novosti online 16. 09. 2024. u 09:55

Udruženje košarkaških trenera Srbije na poseban način iskazaće veliku zahvalnost Svetislavu Pešiću za ogroman doprinos koji je dao za razvoj srpske košarke.

FOTO: Tanjug/AP

Sada već bivšem selektoru naše reprezentacije, sa kojom je u poslednje dve godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu Manili i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, biće uručena Specijalna nagrada UKTS za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri. Svečanost će biti upotpunjena predavanjem koje će popularni Kari održati na temu “Trenerski izazovi, prepreke i odluke u procesu do cilja”, a sve će biti upriličeno u hali “Master” u Zemunu 21. septembra sa početkom u 12 časova.

“Svetislav Pešić je već dobitnik najvišeg priznanja koje dodeljuje naše trenersko udruženje – Nagrade za životno delo, ali smo imali potrebu da mu dodelimo i ovu novu nagradu i tako izrazimo posebnu zahvalnost za sve što je uradio za naš sport. Ovo priznanje je zaista jedinstveno i puno simbolike i ističe najnovije Pešićeve uspehe”, istakao je generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević i potom dodao.

“Ovo dragoceno predavanje koje će održati Pešić biće nastavak permanentnog stručnog usavršavanja naših trenera koje planski sprovodimo. Takođe, moram da naglasim da smo i veoma ponosni na činjenicu da smo  osomogodišnju saradnju sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union - Nikola Tesla“ ovog proleća krunisali i novom etapom, pošto je UKTS za 130 svojih članova obezbedilo stipendije za kurs sportskog operativnog trenera – sportskog učitelja za rad sa decom. To je zaista bio pionirski poduhvat, jer je to jedinstveni primer u našem sportu da je neko udruženje stipendijama stalo iza svojih članova i omogućilo besplatan kurs sportskog operativnog trenera”.

Sumirajući izuzetno uspešnu godinu za UKTS, Vasiljević je još jednom podvukao da je organizacija Beogradske košarkaške Klinike – Dušan Ivković, bila izvanredna uz učešće izuzetenih predavača.. Među predavačima su bili iskusni NBA stručnjak Stiven Kliford, trener madridskog Reala Ćus Mateo, šef struke Pariza Tomas Isalo i srpski stručnjak na klupi Londona Petar Božić.

"Svi oni su dali nemerljiv doprinos tradicionalnom kvalitetu najpoznatijeg i najeminentnijeg trenerskog seminara u svetu. Beogradska košarkaška klinika Dušan Ivković okupila je i ove godine vrhunske stručnjake pod obručima, a predavanja je pratilo preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera. Beograd je još jednom bio ucrtan na košarkaškoj mapi sveta kao istinski centar, a upravo su predavači najbolje govorili o kvalitetu i stručnosti ovog seminara u Beogradu", konstatovao je Vasiljević i potom posebno naglasio:

"Danas se navršava tri godine od smrti Dušana Ivkovića, ali njegov lik i delo i dalje žive i kroz ovaj seminar čiji je on bio idejni tvorac. Trudićemo se da i u godinama koje dolaze Klinika i dalje nosi epitet najboljeg trenerskog seminara u svetu”, zaključio je Vasiljević.

BONUS VIDEO: Kakva muzika! Evo uz koju melodiju su Đoković i Međedović izašli na megdan protiv Grka

Pogledajte više