TUGA: Preminuo otac Endrua Viginsa, reprezentativac Amerike i legenda grčke košarke

Novosti online 14. 09. 2024. u 08:53

OTAC Endrua Viginsa, Mičel preminuo je u 65. godini, prenose informaciju američki mediji.

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Mičel je otac NBA zvezde iz redova Golden Stejt Voriorsa, Endrua Viginsa, čoveka koji je bio prvi pik na NBA draftu 2014. godine.

Mičel Vigins je u Grčkoj smatran za košarkašku legendu pošto je igrao fantastično u dresu Milona i Panioniosa i 1994. i 1996. godine bio najbolji strelac šampionata Grčke u opakoj konkurenciji (igrači poput Baneta Prelevića, Zorana Savića, Dragana Tarlaća, Žarka Paspalja, Nikosa Galisa, Alfonsa Forda...).

Mičel Vigins je bio pik prve runde 1983. godine kada su ga birali Čikago Bulsi i godinu dana kasnije odabrali Majkla Džordana i poslali Viginsa u Hjuston gde je igrao sa Hakimom Olajdžuvonom.

Vigins je pokrivao poziciju beka šutera i osim za Čikago i Hjuston nastupao za Filadelfiju u NBA ligi, a u Evropi je igrao i za grčki Sporting (pored Milona i Panioniosa) i francuski Limož.

Imao je bogatu karijeru u SAD gde je igrao i za Misisipi Džetse, Kvad Siti Tandere, Fort Vejn Fjuri i Oklahoma Siti Kalvari, bio je deo reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država koja je 1982. godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Vest o smrti Mičela Viginsa potvrdila je njegova ćerka Anđelika na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više