ŠOK! NANELI SE NIJE SAMO TUKAO SA IGRAČEM ZVEZDE! Isplivao "prljav veš" iz svlačionice Partizana tokom jednog meča Evrolige

Novosti online 22. 08. 2024. u 06:52

Veliku prašinu u evropskoj košarkaškoj javnosti podigle su reči Džejmsa Nanelija, doskorašnjeg krilnog košarkaša Partizana.

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Povod za Nanelijeve reči bila je izjava koju je Mijailović dao u sredu:

- Uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Nismo se ni oprostili od njega - rekao je prvi čovek kluba iz Humske.

Jedan od korisnika mreže X upitao je Nanelija da li se tukao ili je bio napadnut.

Potom je 34-godišnji krilni košarkaš napisao sledeće:

- Oh, ovo je kleveta jer sam ja reagovao u samoodbrani. Ostoja, hajde sada, nemojmo da govorimo o pravilniku. Ne smete da govorite ovo, a da me ne plaćate na vreme dve godine. Izgleda da se stavke ugovora primenjuju samo ako ih igrači ne ispunjavaju. Zautstaviću se ovde - napisao je Naneli.

Na pitanje da li je bilo neophodno da javno govori o ovoj temi, Naneli je odgovorio:

- Da li je bilo neophodno da on (Ostoja Mijailović) govori moje ime zajedno sa neistinama?

FOTO: ABA liga/Drgana Stjepanović

 

Na konstataciju da je Naneli bio prihvatljiv upravi Partizana dok je bio u klubu, a sad odjednom nije, Naneli je napisao:

- Eto vidite, pitajte Balšu kakav sam.

Balša Koprivica je jedini aktuelni igrač Partizana koji je nosio dres tima i u prethodnoj sezoni, a iz prethodnih intervjua poznato je da ova dvojica košarkaša imaju veoma dobar odnos i da je Naneli bio neka vrsta mentora srpskom centru.

Američki internacionalac rekao je i da nije tužio Stefana Lazarevića jer mu je rečeno „da bi to predugo trajalo.“

Svoje informacije o ovom sukobu izneo je i portal Basketnjuz.

- Kontaktirali smo sa Partizanom za komentar, a klub je potvrdio da je Naneli primio svoje zarade u celosti i da je jedini izuzetak kazna za koju je dobio tokom poslednjeg mesec prethodne sezone - piše litvanski sajt.

FOTO: ABA liga/Drgana Stjepanović

 

Takođe, Basketnjuz navodi, pozivajući se na svoje izvore, da je Naneli u prethodnoj sezoni bio uključen u „barem još jedan fizički sukob”. Ovaj portal piše i da su Nanelija „emocije savladale tokom poluvremena jedne evroligaške utakmice.”

Nema informacija o tome o kojoj se utakmici radi, kao ni sa kim je Naneli bio u spomenutom „fizičkom sukobu”.

Džejms Naneli je u prethodne dve sezone nosio dres Partizana i veoma je popularan među navijačima crno-belih. U sredu se Partizan i zvanično zahvalio iskusnom Amerikancu na svemu što je ostvario u redovima „parnog valjka“, iako se u javnosti u prethodnim nedeljama spekulisalo da bi Naneli mogao da se vrati u klub iz Humske.

Incident o kojem je Mijailović govorio odnosi se na fizički sukob Nanelija i Stefana Lazarevića, krilnog igrača Crvene zvezde na dan treće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige.

Naneli je dao izjavu u policiji opisavši šta se dogodilo, a trener Željko Obradović doneo je odluku da Naneli ne nastupi na meču koji je Partizan na kraju izgubio. Naneli se zagrevao kada je odluka o njegovom neigranju dospela u javnost. Ovaj košarkaš potom nije bio među registrovanim strancima za KLS.

Naneli je profesionalnu karijeru počeo 2012. u grčkoj Kavali, a igrao je još u Razvojnoj NBA ligi, Atlanti, Filadelfiji, Estudijantesu, Makabi Ašdodu, Fenerbahčeu, Minesoti, Hjustonu, Olimpiji iz Milana, Šangaj šarksima i Makabiju iz Tel Aviva.

Pogledajte više