NA ISPRAĆAJU DŽOKER VS JANIS: Košarkaši Srbije protiv Grčke u "Areni" igraju poslednju proveru pred odlazak na Olimpijske igre

Đ.S.

22. 07. 2024. u 06:00

JOŠ Grčka pa "orevoar"! Košarkaši Srbije (20.00), večeras u "Beogradskoj areni" spuštaju zavesu na pripremni period za Olimpijske igre i polako se okreću premijeri u Lilu koja ih čeka u nedelju, 28. jula na stadionu "Pijer Moroj" protiv američkog "tima snova".

FOTO: Tanjug/AP

Spektakl za srpsku publiku, upriličiće okršaj NBA superstarova Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, ali pored činjenice da će biti u prilici da gledaju takva dva asa, ljubitelje basketa u Srbiji, obradovaće i činjenica da će selektor Svetislav Pešić na generalnoj probi imati sve igrače na raspolaganju.

Utakmice sa Australijom i SAD, propustio je kapiten Bogdan Bogdanović, na susretu sa Lebronom i društvom nije bilo ni Nikole Milutinova. Očekuje da se da njih dvojica budu spremna večeras za susret sa "helenima". Takođe, izvesno je i da će Kari moći da računa i na Nikolu Jovića i Dejana Davidovca koji kubure sa povredama. Jović još od kraja sezone kada je povredio zglob na nozi, Davidovac od susreta sa Holanđanima gde mu je nastradao kuk.

Ipak, sudeći po snimcima sa društvenih mreža, momci koji konkurišu za mesta na poziciji krilnog centra uveliko su prošli proces rehabilitacije i spremni su da se late košarke.

Kada je u pitanju susret sa Grčkom, ne treba očekivati da Pešić otkrije sve karte, baš kao što je to činio i na mečevima sa Australijom i SAD u Abu Dabiju.

U prvom planu, biće nadigravanje Jokića i Adetokumba, baš kao i pre dva leta pod svodovima "Arene" kada je Srbija napravila ključni korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo. Izvodio je tada Jokić i njegov čuveni "sombor šafl" preko Janisa, dirigovao igrom srpskog tima i činilo se preuzeo dizgine nacionalnog tima pred odlazak na Evropsko prvenstvo koji se završilo neslavno, porazom od Italije.

Situacija je sada u odnosu na taj susret drugačija, sastav "orlova" je popunjeniji, a tu je i naravno kapiten Bogdanović čije ćemo prepoznatljive partije videti tek kada počnu Igre, puno se očekuje i od Vasilija Micića, Nikole Milutinova...Videćemo i ko je uspeo da se nametne selektoru čiji će krajnji spisak igrača koji putuju na OI biti objavljen verovatno pred sam polazak.

Pogledajte više