SRBIJA JE OVO SA NESTRPLJENJEM ČEKALA! Evo gde možete gledati meč između Srbije i Australije

Novosti online 16. 07. 2024. u 08:12

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za Olimpijske igre, a posle uspešnih prijateljskih utakmica protiv Holandije i Francuske, sada ih očekuju dueli protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država na mini-turniru u Abu Dabiju.

FOTO: FIBA.Basketball

Momci iz Okeanije su skupo „prodali kožu“ protiv Amerikanaca, jer su SAD uspele da slave tek sa 98:92.

To samo potvrđuje da ćemo gledati pravi spektakl danas od 18.00 između Srbije i Australije, a prenos ćete moći da ispratite na RTS 1.

„Kenguri“ možda deluju slabije nego prethodnih godina, ali je tu sada zvezda Hjustona Džok Lendejl koji je protiv SAD postigao 20 poena uz sedam skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte.

Tu je i Džoš Gidi, mladi košarkaš Tandera koji je po završetku sezone trejdovan u Čikago. Protiv SAD je stigao do 17 poena, osam skokova i sedam asistencija. Tu su i Peti Mils, Metju Delavedova, Dante Egzum koji je nekada nosio dres Partizana i Duop Rit koji je igrao za Zvezdu. Nema nikakve dileme da ćemo gledati spektakl.

Da podsetimo, olimpijski turnir za srpske košarkaše startuje 28. jula kada će u Lilu sa početkom od 17.15 časova odmeriti snagu sa selekcijom SAD, a zatim slede dueli protiv Portorika tri dana kasnije u istom terminu, a grupnu fazu "orlovi" završavaju 3. avgusta kada će se od 21 čas sastati sa Južnim Sudanom.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

Pogledajte više