VELIKI PROBLEM ZA AMERIKU: Jedan od najboljih košarkaša propušta Olmpijske igre

Novosti online 10. 07. 2024. u 17:24

VELIKI problem zadesio je košarkašku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od najbitnijih igrača neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Pariza.

FOTO: Profimedia

U pitanju je Kavaj Lenard, koji se bori sa hroničnim problemima kolena, od bolova do upala, i neće biti deo ekipe koja će se takmičiti na planetarnoj smotri, saopštio je Košarkaški savez SAD.

Najveći kandidat da ga zameni je bek šampiona NBA liga Bostona, 30-godišnji Derik Vajt, saznaje "Atletik".

Lenard (33) je bio u trening kampu Amerikanaca i učestvovao u svakom treningu i svakoj kontrolnoj utakmici (zasad samo zatvorenog tipa).

Insistirao je da mu je levo koleno bolje, a treneri su naglasili da je počeo da se približava "punoj brzini", kako se približavaju Olimpijske igre.

Ipak, Lenard i čelni ljudi reprezentacije SAD su odlučili da upravo zbog kolena, usled kog nije igrao osam poslednjih osam utakmica ligaškog dela sezone i deo plej-of serije sa Dalasom, ne bude deo ekipe, kako bi mogao da se na pravi način oporavi, što ne bi mogao na vreme za naporan olimpijski turnir.

Podsetimo, SAD se u Parizu nalazi u grupi C sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom. Prvi meč ova selekcija igra protiv "orlova" 28. jula od 17.15.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pogledajte više