SUZE SU OK: Legendarni Španac obara rekord, šesti put na Olimpijskim igrama (VIDEO)

Novosti online 08. 07. 2024. u 12:30

Košarkaška reprezentacija Španije uspela je da izbori plasman na Olimpijske igre, pošto su u finalu kvalifikacionog turnira u Valensiji savladali Bahame, s rezultatom 86:78.

Foto: Profimedia

Trijumf "furije" znači i da će Rudi Fernandez po šesti put igrati na najvećoj sportskoj smotri.

Bilo je malo napeto, Bahami su pružali dostojan otpor, ali je Španija iskoristila prednost domaćeg terena i uspela da u Valensiji izbori plasman na Olimpijske igre. Ovo će im biti sedmo učešće na olimpijskim igrama.

Košarkaši Španije biće u grupi sa Kanadom, Australijom i Grčkom, ali ako su nas šta do sada Španci naučili, to je da ih nikad ne otpišemo.

Igranje na Olimpijskim igrama i to u nacionalnim dresu uvek je čast i ponos svakog sportiste. A u prilog tome govore suze legende španske košarke Fernandeza posle pobede protiv Bahama u finalu kvalifikacionog turnira u Valensiji. Fernandez je, osim što ih je igrao, kačio i medalju oko vrata.

Foto: Profimedia

Rudi Fernandez je igrao u Atini 2004, u Pekingu 2008, Londonu 2012, Riju 2016. i Tokiju 2021. godine.

U Pekingu i Londonu osvojio je srebrnu medalju, a u Riju bronzu. Može da se pohvali sa četiri evropska zlata, jednim srebrom i jednom bronzom. Dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Španije.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

Pogledajte više