HRVAT OTVORIO DUŠU: "Nemoguće je čuvati Janisa"

Novosti online 08. 07. 2024. u 10:15

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je od selekcije Grčke s rezultatom 80:69 u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a centar Hrvatske Ivica Zubac rekao je da je veliki problem bio čuvati Janisa Adetokumba.

FOTO: AP/Tanjug

Zubac je istakao da je u igri jedan na jedan prosto nemoguće sačuvati grčku NBA zvezdu.

 - Bilo je teže da igramo na način na koji smo igrali ranije u toku turnira. Janis je najbolji na svetu kada igra 'jedan na jedan'. Jednostavno je predobar da bih ga branio, moraš se skupiti i živeti s tim šutom. Puštati neke igrače da šutiraju spolja, pogađali su i to nas je koštalo - rekao je Zubac.

Rekao je da je ekipa silno želela da ide u Pariz.

 - Hteli smo finale ovde, ali smo želeli da idemo dalje, u Pariz. Imali smo dobru šansu, pogotovo u prvom poluvremenu, neki skokovi u napadu, trojke na kraju poseda su nas koštale, imali smo greške koje se ne bi smele dešavati. Šteta, imali smo dobru šansu, ali šta je tu je. Odbrana je bila u redu, ali 70 poena je malo da bi se pobedila ovakva ekipa. Falilo nam je poena, nažalost, nismo pogodili neke dobre šuteve u prvom poluvremenu, to je košarka - zaključio je košarkaš LA klipersa.

Zubac je u ovom susretu zabeležio dabl-dabl učinak od 19 poena i 12 skokova.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

Pogledajte više