"BILA SU TRI KLANA, NIJE BILO LAKO": Oglasio se trener Milera Mekentajera iz Partizana, u ovome je bio problem

Novosti online 06. 07. 2024. u 11:03

Kodi Miler Mekentajer pojačao je Crvenu zvezdu, a nekadašnji košarkaš Partizana dao je zanimljivu izjavu po dolasku u tabor rivala, o čemu je govorio i nekadašnji trener "parnog valjka".

FOTO: FMP

Kodi Miler Mekentajer je najavio "osvetu" po dolasku u Crvenu zvezdu, a nekadašnji trener crno-belih Sašo Filipovski govorio je o novom pojačanju kluba sa Malog Kalemegdana. 

- On je bio dobra žena, mi smo bili dobar muž, ali brak jednostavno nije bio dobar. Eto, možda je tako najlakše objasniti kako je to izgledalo. Nije mu bilo lako, što je i razumljivo - rekao je on za "Mozzart Sport".

Govorio je potom Slovenac o ambijentu koji je tada vladao. 

- Ceo ambijent, cela sezona je bila teška. Mi nismo imali podršku navijača. O tom huku navijača se danas najviše priča, a mi to nismo nimalo osetili. Ko zna kakav bi Kodi bio da je osetio taj vetar u leđa sa tribina koga jednostavno nije bilo. Manjkalo je podrške, a bilo je izolacije, testiranja, maski i priče o pandemiji.

Iskusni stručnjak ističe da te godine niko nije bio zadovoljan.

- Na kraju se sve to nakupilo i završilo se kako se završilo. Loše... Pa kako da bude zadovoljan? Mislio je da će izgledati drugačije. Kada se gubi i kada je sve teško, normalno je da čovek bude nezadovoljan. Niko nije bio zadovoljan tom sezonom - dodaje Filipovski i poručuje da je uprkos svemu Amerikanac bio profesionalac koji je bio povučen, a da je svima jasno da je u međuvremenu napredovao.

O tome da li je moglo drugačije, rekao je... 

- Da li je moglo drugačije? Teško je to sada reći. Takva sezona i takvi uslovi ne mogu da se ponove. Nisu bili normalni. Bilo je onda tu i klanova u ekipi. Tri grupe. Prosto problemi sa kojima se kasnije borio i Aca Matović. Zaista je teško bilo šta analizirati kada igrate zatvorene utakmice, zaključio je Filipovski. 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? 

Pogledajte više