HRVATI SAOPŠTILI SPISAK: Sesar će sa ovih 12 igrača pokušati da izbori plasman na Olimpijske igre

Časlav Vuković 29. 06. 2024. u 15:58

HRVATSKA će preko kvalifikacija pokušati da se domogne Olimpijskih igara u košarci. Selektor ove reprezentacije, Josip Sesar, saopštio je spisak igrača na koje računa na turniru koji se igra u Pireju.

FOTO: ABA liga

Tu je 12 košarkaša, a nema dileme da su najzvučnija imena Mario Hezonja i dvojac iz NBA lige, Dario Šarić i Ivica Zubac. Na njemu je i član Partizana Džejlin Smit.

Spisak Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske igre:

Goran Filipović (Igokea), Borna Kapusta (Split), Džejlin Smit (Partizan), Filip Krušlin (Strazbur), Mario Hezonja (Real Madrid), Mateo Drežnjak (Studentski centar), Toni Nakić (Rio Breogan), Dario Šarić (Golden Stejt voriors), Dario Drežnjak (Zadar), Ivica Zubac (Los Anđeles klipersi), Danko Branković (Bajern) i Ivan Vraneš (Juventus).

Hrvatska će na turniru u Grčkoj igrati u grupi A sa Slovenijom i Novim Zelandom, drugu grupu čine Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Obe grupe igraće se u Pireju. Olimpijski pretkvalifikacioni turniri na programu je od 2. do 7. jula 2024. godine u Grčkoj, Letoniji, Španiji i Portoriku, a samo pobednici će izboriti plasman na Olimpijske igre.

Podsetimo, najveća planetarna smotra održava se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

Pogledajte više