MILIONI STIŽU NA RAČUN SRBINA! Evo koliko je novca zaradio Nikola Topić kao 12. pik na NBA draftu

Novosti online 27. 06. 2024. u 07:55

Mladi srpski plejmejker Nikola Topić odabran je sa 12. mesta na minulom NBA draftu od strane Oklahoma siti tandera.

Foto: AP

Nakon dosta spekulacija gde bi mogao da završi usled povrede koju je zadobio, Topić se našao među 15 pikova, a prigrabili su ga Tanderi. 

Svakako, ovo je vrlo zanimljiv izbor, imajući u vidu da su Tanderi mlad tim u nastajanju i deluje da bi za njega moglo da bude mesta da se pokaže.

Tako ćemo nakon Alekseja Pokuševskog i Vasilija Micića koji su prethodnih godina nastupali za ovaj tim, imati još jednog domaćeg igrača u Oklahomi.

Videćemo zapravo da li će NBA tim odlučiti da Topića povuče već za narednu sezonu ili će sačekati sezonu 2025/26, odnosno prepustiti Nikolu nekom drugom timu dok se u potpunosti ne oporavi od povrede kolena.

Prema informacijama američkih skauta, on će najverovatnije odmah otići u Oklahomu gde će zaraditi sumu od 5.000.000 evra prema projekcijama finansijskog eksperta ESPN-a, Bobija Marksa bruto.

Kada se odbiju porezi i takse, to će biti nešto manje novca, a Zvezda bi takođe trebalo da dobije neki vid obeštećenja za transfer Topića u NBA ligu.

Zanimljivo je da će Zakari Rizašer iz Francuske kao prvi pik dobiti 12.600.000 dolara za prvu sezonu u NBA ligi, a njegov sunarodnik Aleks Sar će u Vašingtonu uzeti 11.300.000 dolara.

Zarada opada sve do 2.500.000 dolara, koliko će zaraditi igrači koji su draftovani sa 28, 29. i 30. mesta.

BONUS VIDEO: ORE SE ULICE GELZENKIRHENA: Navijači Srbije skandiraju o Kosovu i  Rusiji  

Pogledajte više