SRBIJA PRVI MEČ IGRA PROTIV BRAZILA: U Makau počelo Svetsko prvenstvo u košarci za srednjkoškolce

Novosti online 24. 06. 2024. u 21:05

SPEKTAKULARNIM otvaranjem i zvanično je počelo svetsko prvenstvo za srednjoškolce u Makau. Za naslov najboljeg u konkurenciji dečaka i devojčica boriće se 20 reprezentacija a Srbija ima predstavnika u muškoj konkurenciji.

FOTO: ISF

Posle obraćanja domaćina takmičenje je otvorio predsednik svetske federacije za školski sport Gabrijel Petrinka. Prepuna hala Pozdravila je i sve učesnike kao i članove borda isf među kojima je bio i Željko Tanasković.

U prvoj utakmici posle svečanog otvaranja Makao je bio bolji od Indije. Reprizaciju Srbije predstavlja gimnazija iz Kraljeva a momci koje predvodi profesor trener Adamović veruju da će na najbolji način predstavljati svoj grad i državu Srbiju. Prvi meč Srbija igra protiv Brazila koji je izgubio od Ugande. 

FOTO: ISF

- Fenomenalno otvaranje je iza nas. Bravo za domaćine. Našim momcima želim da se pokažu u najboljem svetlu a ako se ukaže prilika naravno i da osvoji medalju. Ovakva takmičenja pamte se za ceo život. Savez za školski sport se potrudio da im obezbedi lep put i smeštaj sa ostalim ekipama. Sada je na momcima da dobro igraju, ali i da se druže sa ostalim timovima a ovde su dečaci i devojčice sa svih kontinenata. Ovim putem želim da dam i zahvalnost državi Srbiji i Ministarstvu sporta, bez čije finansijske pomoći, školski sport ne bi mogao da nas predstavlja svuda u svetu na sjajan način - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

FOTO: ISF

U Makau je i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. On je juče predsedniku ISF Petrinki, uručio majicu sa logom Grada Beograda.

Pogledajte više