TEJTUM I BRAUN BLISTAJU POSLE TITULE: Boston zvanično prestigao LA Lejkerse po broju kruna u NBA ligi

S. R.

18. 06. 2024. u 15:22

ČETVRTI susret bilo je samo štucanje. Boston Seltiksi na svom terenu ubedljivo su istoristili prvu meč-loptu protiv Dalasa za rekordnu 18. titulu prvaka NBA lige - 106:88.

FOTO: Tanjug/AP

"Zeleni" su opet pretekli, najvećeg rivala Los Anđeles Lejkerse po broju kruna. Odmah po završetku bitke za krunu već su krenula "peckanja". Legendarni Medžik Džonson, koji je sa timom iz Kalifornije učestovovao u pet pehara kratko je napisao:

- Mrzim što zvanično imaju više titula nego mi.

Da se kruna vrati u Boston posle čak 18 godina najviše zasluga ima neverovatni dvojac Džejston Tejtum i Džejlen Braun. Obojica su draftovani od strane franšize na draftu 2016. i 2017. godine.

- Ovo je doprinos celog tima i rekao sam svojim "partnerima u zločinu" da smo ovo zaslužili. Verovao sam u saigrače i stručni štab i zahvalan sam na svemu što nam se desilo. Ne mogu čak ni da opišem emocije - blistao je od sreće Braun.

Bek je ujedno zavredo i MVP nagradu za najboljeg igrača finalne serije. Statistika od 20,8 poena uz 5,4 skoka i pet asistencija bila je dovoljna da u njegove ruke ode prestižni trofej.

- Blagosloven sam i zahvalan. MVP nagrada je mogla da pripadne bilo kome. Mogla je da ode u Džejsonove ruke. Ne mogu dovoljno da pričam o njegovoj nesebičnosti, o njegovom stavu, načinu na koji je pristupio ne samo ovoj seriji i finalu, već uopšte celom plej-ofu. Ali, najvažnije od svega je bilo što smo ovo uradili kao tim.

Uz šampionski poklič "uspeli smo" poput Kevina Garneta, Tejtum je sijao od zadovoljstva.

- Ovo ću pamtiti do kraja života. Tokom poslednjih nekoliko godina, imali smo teške poraze kod kuće u plej-ofu. Dobro se sećam poraza od Majamija u šestoj utakmici pre nekoliko godina. Zato sam znao da je potrebno da uradim sve štp je u mojoj moći kako bi obezbedili najveću pobedu - zaključio je Tejtum.

Ponosan na sve

MORAĆE Luka Dončić da sačeka neku drugu priliku da postane šampion NBA lige.

- Napravili smo dobre stvari. Bili smo zajedno i držali se kao tim pet meseci. Ponosan sam na sve igrače, trenere, ceo štab. Nismo pobedili u finalu, ali smo imali sjajnu sezonu. Ponosan sam na sve - rekao je Slovenac posle meča.

Najviše titula

Boston 19

LA Lejkers 17

Golden Stejt 7

Čikago 6

San Antonio 5

Pogledajte više