ZVANIČNO! Zvezda je šampion Srbije, večeras slavlje sa navijačima

Novosti online 06. 06. 2024. u 14:30

Sada je i zvanično. Crvena zvezda odbranila je titulu prvaka Srbije.

FOTO: Tanjug/ Marko Đorđević (STF)

Druga utakmica finalne serije protiv Partizana registrovana je službenim rezultatom 20:0, što dalje znači da su crveno-beli i drugi put slavili u finalnoj seriji.

Crveno-beli su objavili da će večeras sa navijačima u Pioniru proslaviti novu titulu.

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će ceremonija dodele pehara šampionu Srbije i medalja, biti organizovana u četvrtak, u 19 časova, u hali „Aleksandar Nikolić“. Naš klub je u četvrtak u 14 časova dobio i zvaničnu odluku Košarkaške lige Srbije da je druga utakmica finala koja nije završena u sredu uveče u Beogradskoj areni, registrovana prema propozicijama takmičenja službenim rezultatom 0:20 za KK Crvena zvezda Meridianbet, koji je time i deveti put uzastopno postao šampion naše zemlje i zaokružio izvanrednu sezonu trećim peharom! Svi zainteresovani Zvezdaši mogu prisustvovati ovoj ceremoniji u četvrtak uveče od 19 časova, a ulaz u halu biće omogućen na tribinama C i D - piše u saopštenju Zvezde.

Proglašen je i najbolji igrači, odnosno najbolji strelac. Oba priznanja otišla su na adresu Dejana Davidovca.

Ako je potrebno podsećati, drugi meč serije prekinut je na 7,55 minuta pre kraja treće četvrtine, pri vođstvu Partizan 57:45, a sve zbog uvreda sa tribina. Sudije su dva puta opomenule navijače Partizana da prestanu, posle trećeg puta su se povukli u svlačionicu.

Kada se Arena ispraznila, košarkaši Crvene zvezde su se vratili na teren, Partizanovi nisu. Posle 15 minuta čekanja, prvi sudija Uroš Nikolić je svirao kraj. Dan kasnije, pošto su dobili izveštaj delegata u kancelariji KLS su registrovali meč službenim rezultatom 20:0 za nove-stare šampione.

Pogledajte više