"CIRKUS U BEOGRADU"! Hrvati likuju nakon prekinutog meča Partizana i Zvezde

Novosti online 06. 06. 2024. u 08:14

Košarkaši Crvene zvezde izašli su na teren posle skoro dva sata prekida u nameri da nastave drugu utakmicu finala plej-ofa, ali se Partizan nije pojavio nakon što je prethodno objavljeno da je meč prekinut, a kada je isteklo predviđeno vreme za nastavak, crveno-beli su se povukli sa terena.

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica u Beogradskoj areni prekinuta je pri vođstvu Partizana 57:45, na 7:55 minuta pre kraja treće četvrtine, nakon što su navijači Partizana vređali porodicu predsednika Zvezde Nebojše Čovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ubacivali razne predmete u teren.

Odmah nakon nemilih scena u Beogradskoj areni, javnosti se saopštenjem obratio Košarkaški klub Partizan, da bi odmah nakon ponoći isto učinili i iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Prema očekivanju, naširoko su o svim dešavanjima iz najveće dvorane na Balkanu izveštavali i hrvatski mediji. Portal "Index.hr" je pod naslovom "Cirkus u Beogradu" izvestio svoje čitaoce o dešavanjima sa meča između Partizana i Crvene zvezde, dok je "Jutarnji.hr" jedva dočekao da uz komentar "Totalni haos u Beogradu" obavesti pratioce o događajima u drugoj utakmici finalne serije Košarkaške lige Srbije, a sličnim naslovom je o duelu crno i crveno-belih govorio i "24sata.hr".

Foto: Printskrin

 

Da podsetimo, nakon svih dešavanja, javnosti se obratio i direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin:

- Sa jedne strane je verbalni delikt, sa druge nešto drugo. Svi ste videli šta je sve poletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem svako vređanje, kako predsednika države, možete da ga volite ili ne, ali morate da ga poštujete, pogotovo kao čoveka koji je toliko dao košarkaškom sportu, a naročito večitima, potom i supruga, majki i ostalih... Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine - istakao je Grujin i dodao:

- Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0. U dogovoru sa Crvenom zvezdom, tokom narednih dana, biće uručeni pehar i medalje.

Pogledajte više