HRVATI ČEKAJU KRAJ PRVENSTVA SRBIJE: Evo ko će sve da proba da ih odvede na Olimpijske igre

Filip Milošević 05. 06. 2024. u 18:00

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar objavio je širi spisak od 17 imena pred kvalifikacioni turnir u Pireju za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Predvodiće ih NBA zvezde Dario Šarić i Ivica Zubac, kao i jedan od najboljih košarkaša Real Madrida Mario Hezonja.

Pored njih, na spisku se našao i košarkaš Partizana Džejlen Smit, ali on će moći da se priključi ekipi tek kada se završi prvenstvo Srbije, u čije se finalu beogradski crno-beli sastaju sa Crvenom zvezdom.

Ostali na spisku su Danko Branković (Bajern Minhen), Tomislav Buljan (Melilja), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak (SC Derbi), Goran Filipović (Igokea), Borna Kapusta (SC Derbi), Filip Krušlin ( Dinamo Sasari), Krešimir Ljubičić (Split), Toni Nakić (Rio Breogan), Toni Perković (Split), Krešimir Radovčić (Cibona), Boris Tišma (Split) i Ivan Vraneš (Juventus).

U Grupi A Hrvatska će igrati protiv Slovenije i Novog Zelanda 2. i 3. jula. Domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat izvučeni su u Grupu B.

Prvo ili drugo mesto u svakoj grupi omogućava plasman u polufinale. Pobednik finala plasiran se na Olimpijske igre zajedno sa Australijom, Kanadom i pobednikom kvalifikacija u Španiji.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više