SVEČANI PRIJEM: Ambasador Francuske Pjer Košar priredio prijem za žensku reprezentaciju Srbije Najnovije vesti

Novosti online 05. 06. 2024. u 19:13

Ambasador Francuske u Srbiji, njegova ekselencija gospodin Pjer Košar organizovao je svečani prijem za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije, učesnika Olimpijskih igara u Lilu i Parizu krajem jula i početkom avgusta ove godine.

FOTO: FIBA.Basketball

Uz naše reprezentativke, članove stručnog štaba, prijemu su prisustvovali i predsednik KSS Predrag Danilović i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

U pozdravnoj reči, ambassador Košar je dragim gostima poželeo dobrodošlicu u ambasadu Francuske i dodao:

– Košarka je odavno polje takmičenja, ali i prijateljstva između naše dve zemlje. Počelo je sa Anri Helom, trenerom jugoslovenskog tima, kada se 1950. godine kvalifikovao za Svetsko prvenstvo. Nastavljeno je sa porodicom Maljković, Božidarom i Marinom, a danas i sa vama koji idete u Pariz, na Olimpijske igre. Samo želim da vam kažem: Bolje, više, jače i iznad svega zajedno. Veoma sam srećan što ste danas ovde, u ovom zdanju koje oličava francusko-srpske odnose, a to znači da je ovo zdanje lepo i grandiozno, poput naših odnosa. Takođe, želim vam puno uspeha i puno sreće i neka najbolji pobedi – rekao je Košar.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je rekao:

– Zahvaljujem se na gostoprimstvu, na prijemu. Košarkaška federacija Francuske i Košarkaški savez Srbije su dugi niz godina prijateljski savezi. Gajimo specifične i odlične odnose. Dokaz za to biće i utakmica u Lionu, 12. jula, na opraštanju Tonija Parkera, što je još jedan predivan motiv da se još bolje zbližimo. Još jednom hvala na prijemu. Želim vam sve najbolje – rekao je Danilović.

Marina Maljković, selektorka ženske reprezentacije Srbije, naglasila je:

– Veoma sam dirnuta što ću se takmičiti na Olimpijskim igrama u Francuskoj, to već svi znaju, u zemlji u kojoj se osećam kao kod kuće, koliko i u Srbiji. Najviše slobodnog vremena provodim u Parizu, deo mog stručnog štaba su stručnjaci iz Francuske. Pariz, grad koji je u velikoj meri evoluirao da bi postao domaćin najvećim svetskim sportistima, uvek je bio najlepši grad na svetu. A danas, paradoksalno, još veličanstveniji i lepši nego ikad. Nažalost, svečanost otvaranja Igara na Seni za nas ne predstavlja prosto spektakl, već početak profesionalnog izazova bez presedana. Vodeći novi i veoma mlad tim, ne samo da ću učestvovati, već ću pokušati da pobedim, pokušaćemo da pobedimo najveće protivnike na svetu. Želela bih da se zahvalim vašoj ekselenciji, gospodine Pjer Košar, kao i celom osoblju ambasade na saradnji u ovoj olimpijskoj godini. Živela francusko-srpsko prijateljstvo, živela Francuska, živela Srbija! – rekla je Maljkovićeva.

Na kraju, kapiten naše reprezentacije Tina Krajišnik poklonila je ambasadoru Košaru dres Srbije sa njegovim prezimenom i potpisima igračica.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

Pogledajte više