DEVETA BITKA ZA DEVETU KRUNU: Od osamostaljenja Srbije, "večiti" osam puta delili megdan za titulu u KLS

OD osamostaljenja Srbije, Crvena zvezda i Partizan su osam puta delili megdan za titulu u KLS. Sutra od 20.00 na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" započinje deveta međusobna bitka "večitih" rivala za domaću krunu a oba tima, boriće se za devetu titulu. Prednost domaćeg terena imaju crveno-beli, a pobednika se dobija nakon dve ostvarene pobede.

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Poslednji put kada su Zvezda i Partizan igrali za titulu u domaćem prvenstvu, desila se sada već čuvena scena i četvorokorak Bilija Berona u poslednjim sekundama četvrtog susreta kojim je Zvezda stigla do titule pred navijačima Partizana. Nakon te sezone, Partizana nije bilo u finalima KLS, prvo zbog korone jer se nije ni igralo, pa zatim zbog poraza od Mege u polufinalu, dok je prethodne dve godine, tim iz Humske odbio da igra domaće prvenstvo.

Zvezda je to iskoristila na najbolji mogući način i vezala još četiri titule čime se izjedančila sa najvećim rivalom po broju pehara. Zvezdin niz, na snazi je je još od sezone 2014/2015. a pored tri pobede nad Partizanom, titule su slavili i četiri puta protiv FMP, kao i jednom u okršaju sa Megom.

Kada je Zvezdina serija krenula, tada je Partizanova od takođe osam uzastopnih titula stala. Crno-beli su od osamostaljenja Srbije bili dominantna sila, kako u regionalnim, tako i u domaćim okvirima.

U pomenutom nizu od osam vezanih titula, pet puta su pobeđivali Crvenu zvezdu, a tri puta Hemofarm. Poslednja titula "parnog valjka" u KLS, došla je na krilima neverovatnog Bogdana Bogdanovića koji je od 305 poena Partizana u četiri utakmice protiv Zvezde sam ubacio 123.

Pljuštale su trojke, ulazi, slobodna bacanja od strane aktuelnog kapitena srpske reprezentacije koji je apsolutno zasluženo poneo MVP priznanje finalne serije i zatim napustio crno-bele i zadužio dres Fenerbahčea.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

Pogledajte više