OBRADOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE: Trener Partizan otkrio da dvojica važnih igrača imaju probleme sa kolenom

Časlav Vuković 30. 05. 2024. u 20:52

PARTIZAN nije dozvolio Megi da napravi iznenađenje i plasirao se u finale KLS-a, gde će igrati protiv Crvene zvezde. Trener crno-belih Željko Obradović izneo je utiske posle pobede u majstorici.

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

"Parni valjak" je ubedljivo savladao tim Marka Baraća sa 96:68, a Obradović je bio zadovoljan pristupom svojih izabranika.

- Utakmica je odlučena u prvoj četvrtini, koju smo odigrali ozbiljno i odbrambeno i napadčki – takav je bio otprilike i čitav meč, sem perioda u drugoj četvrtini. Imali smo loš početak tada, ali osim toga je sve manje-više bilo korektno - rekao je Obradović.

Pohvalno je govorio o mladim igračima Aleksi Dimitrijeviću i Savu Drazgiću koji su tokom četvrte četvrtine dobili priliku.

- Lepo je videti ih. Nisu srljali. Obično se u ovakvim utakmicama, kada ekipa vodi preko 20 razlike, igra na njih da daju neki lak koš, što publika voli, ali oni su igrali ozbiljno. Imali su podršku starijih igrača, ali čestitam ekipi na pobedi i ulasku u finale.

Čestitao je i Megi koja je imala odlučnu sezonu u kojoj je igrala polufinale ABA lige i KLS-a.

- Čestitam ekipi Mege na odličnoj sezoni, posebno treneru Marku Baraću. Sve je uradio da ovi mladi igrači izgledaju kako izgledaju i čestitam mu na tome.

Dotakao se potom i zdravstvene situacije u timu.

- Probaćemo da se pripremimo najbolje što možemo. Da vidimo u kom smo zdravstvenom stanju, imamo mnogo problema. Panter drugo poluvreme nije igrao preventivno, jer je osetio bol u kolenu, sutra će da se pregleda, pa ćemo da vidimo da li je sposoban. Smailagić je imao povredu kolena i zbog toga jedva da je igrao večeras, praktično pet minuta, tražio je i sam izmenu, jer je osetio bol. Ima i drugih rovitih igrača, ali tako je kako je. Probaćemo da damo sve od sebe.

Osvrnuo se i na nove okršaje sa Crvenom zvezdom.

- Kvalitet Zvezde je nesporan, to su igrači koji znaju da igraju i koji su pokazali to mnogo puta, sa ogromnim iskustvom.

Za kraj je prokomentarisao i Fajnal for Evrolige na kome je trijumfovao njegov bivši klub Panatinaikos.

- Tamo su bila tri tima koja sam ja vodio. Fenerbahče, Real i Panatinaikos – sve bivši klubovi i zna se moj odnos sa tim ljudima i klubovima. Bio je zanimljv F4, a čestitke idu onome ko pobedi. Panatinaikos je zasluženo osvojio - zaključio je Obradović.

Podsetimo, prva utakmica finala igra se u ponedeljak 3. juna.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više