NI JOKIĆ NI DONČIĆ! Američki ekspert otkrio ko je MVP NBA lige, pa ušao u rat sa kolegom

Novosti online 02. 04. 2024. u 10:35

NIKOLA Jokić i Luka Dončić, ko će biti MVP NBA lige je jedino pitanje iz našeg, odnosno evropskog gledanja tamošnje košarke.

FOTO: Tanjug/AP

Ali Amerikanci se ne bi sa tim složili, tačnije sportski analitičar Stiven Ej Smit, smatra da Nikola Jokić ne zaslužuje ove sezone MVP priznanje, kao ni Slovenac Luka Dončić.

- Moj izbor trenutno je Šej Gildžis-Aleksandar. On je broj jedan na Zapadu. Igrao je 71 od 75 utakmica. Treći je po broju ubačenih poena iza Luke i Janisa. Vodi u ligi po broju asistencija, šutira rekordnih 53 odsto, 56 odsto za dva poena. U četiri utakmice protiv Denvera ima skor 3-1. Prosečno ubacuje 26,5 poena - rekao je Stiven Ej Smit.

Na drugoj strani Šenon Šarp se nije složio sa kolegom, pa je dao glas, naravno, kome drugo do Nikoli Jokiću.

- Gledajući kako igra Nikola Jokić, šta je uradio tokom sezone i šta sve radi, plus efikasnost sa kojom igra... Iz igre šutira 60 odsto i svake noći ima impresivne brojke. Stivene, uzimamo ga zdravo za gotovo. Sada ga uzimamo zdravo za gotovo jer Džoker to radi svaki dan - rekao je Šarp, da bi usledila kratka replika u režiji Ej Smita.

- Pričaš o njemu i potpuno razumem sve što si rekao. Ali Denver je šampionski tim, sa šampionskim trenerom i osobljem oko Jokića. Ali od Oklahome to nismo očekivali, a videli smo svašta. Prvi su u Zapadnoj konferenciji. A brat Šej Gildžis-Aleksandar je lider tog tima. Poseban je, tu nema dileme - rekao je Ej Smit.

Inače, američki analitičar je poznat po tome što poštuje i ne voli Nikolu Jokića, koliko najbolji košarkaš današnjice zaslužuje. Na konkretno pitanje Šenona Šarpa, šta zaista misli Ej Smit, ko će osvojiti MVP priznanje, usledio je odgovor:

- Mislim da će nagradu dati Jokiću, ali bih ja glasao za Šeja. Jokić mi je na drugom mestu, to moram da ti priznam. Za treće će biti borba između Edvardsa i Bransona.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

Pogledajte više