SADA JE SVE JASNO! Poznato gde će Nikola Jović igrati naredne sezone

Novosti online 05. 10. 2023. u 19:41

SRPSKI košarkaš Nikola Jović imao je zapaženu ulogu na Svetskom prvenstvu u košarci, sa Srbijom je osvojio srebrnu medalju, a njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo.

M. Vukadinović

Majami Hit je iskoristio opciju da produži ugovor sa Srbinom, tako će Nikola Jović i naredne sezone nastupati na Floridi.

Svoj pun potencijal je bivši igrač Mege pokazao u reprezentaciji, u pripremnom periodu se izborio za mesto u startnoj postavi, a sa Orlovima je igrao i finale Svetskog prvenstva, gde je su "orlovi" poraženi od Nemačke.

Sa samo 20 godina je igrao finale NBA lige i Mundobasketa u samo par meseci, što će mu biti sjajno iskustvo pred godine koje dolaze.

Jović je tokom leta bio moguća trejd opcija Majamija, a njegovo ime se spominjalo najčešće u sklopu potencijalnog dolaska Dejmiana Lilarda u redove finaliste najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

Ipak, svojim partijama je "kupio poverenje" Erika Spolstre, a i Lilard se odlučio za Milvoki, pa ćemo Srbina i u sezoni ispred nas gledati u istom dresu. Za to vreme će Nikola zaraditi 2.500.000 dolara.

Videćemo koliko će Majami moći u sezoni koja je pred nama, konkurencija na Istoku će biti velika, ali predvođeni Džimijem Batlerom i Bemom Adebajom, su svakako među favoritima za veliko za titulu.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

Pogledajte više