ZLATNI TOP U RUŽIČASTOM: MVP Evrobasketa na kaljenju dok se ne raščisti gužva u Zvezdi

Novosti online 08. 08. 2023. u 13:42

ZNALO se da za najboljeg na juniorskom Evrobasketu u Nišu nema prostora u prvom timu Zvezde, znalo se i gde će se zlatni Nikola Topić kaliti u seniorskoj košarci.

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Sada je Mega i zvanično objavila da će sin našeg proslavljenog reprezentativca Milenka Topića biti njen član do kraja naredne sezone kao pozajmljen igrač crveno-belih.

Nakon što istekne godina pozajmice, biće poznato da li će dobiti šansu u klubu s Malog Kalemegdana, koji je ovog leta brojnim pojačanjima na poziciji plejmejkera zaključao vrata za nosioca MVP nagrade pohoda Srbije na zlatnu medalju na kontinentalnom šampionatu u ovom uzrastu. Zvezda je angažovala Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira i Jaga dos Santosa i stvorila neravnopravnu konkurenciju malom Topu.

Minule sezone pokupio je priznanja u skoro svakom takmičenju u kojem je igrao. Bio je MVP kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Beogradu, član najbolje petorke finalnog turnira u Kaunasu, najbolji igrač OKK Beograda sa kojim se plasirao u završnicu Košarkaške lige Srbije. Kruna dosadašnje karijere za momka koji će 10. avvgusta napuniti 18 godina je titula šampiona Evrope sa Srbijom na juniorskom Evropskom prvenstvu. Zasluženo je osvojio MVP nagradu prosečnim učinkom od 15,3 poena i 5,1 asistencije.

Topić je ponikao u novosadskom klubu Difens, početkom 2020. potpisao je dugoročni stipendijski ugovor sa Crvenom zvezdom, ovog leta i prvi profesionalni na četiri sezone. Debitovao je za prvi tim u martu prošle godine, iduće sezone gledaćemo ga u ružičastoj opremi Mege.

BONUS VIDEO: SRBIJA JE EVROPSKI PRVAK: Trenutak kada su srpski juniori podigli pehar u Nišu

Pogledajte više