”KRALJ” PAO NAJNIŽE IKADA: Madriđani pokazali najgore osobine i upisali najcrnji poraz u istoriji kluba

G. KELIĆ 29. 04. 2023. u 08:18

DOBRO je napisala ugledna ”Marka” samo nekoliko minuta po završetka meča kako je ”ovo najcrnji poraz u istoriji Reala”. Frustraciju zbog nemoći na terenu ispoljili su na najtužniji način i tako dozvolili da kao klub padnu najniže ikada u svojoj 92-godišnjoj istoriji.

Foto: EPA

- Nakon onoga što se desilo, ostaje nam samo da se izvinimo i našim navijačima i svim ljubiteljima košarke. Ovakvi incidenti ne bi smeli da se dešavaju, ali kao igrači i mi imamo emocije i pravimo greške. Smatramo Partizan prijateljskim klubom, trener Željko dobro poznaje ovu dvoranu. Tenzije moraju da prestanu ovde i moramo jedino da igramo košarku za navijače i omogućimo im da uživaju u Evroligi – kao mirotvorac je nastupio Rudi Fernandez koji je i sa Obradovićem u tunelu razgovarao nedugo nakon incidenta.

Male vajde sada tako nešto ima, jer su umesto dostojanstvenog, Madriđani izabrali najružniji način da izgube. Možda donekle to ima veze i sa činjenicom da im niko nije priredio ovako sportsko poniženje u njihovoj dvorani.

Da nisu navikli da egzistiraju u takvoj situaciji pokazuje i sama atmosfera u hali po prekidu. Navijači, a zapanjujuće i pojedini novinari okuljeni u pres loži ”Vizink centra” dopustili su da emocije ovladaju njima i ozbiljnim uvredama otpratili Egzuma i ostatak crno-bele delegacije u svlačionicu.

- Ovo je muški sport, mi ne plačemo kao devojčice i ne dozivamo Obradovića da nam pomogne” – bili su samo neki od povika koji ne samo da nemaju nikakvog smisla, već i savršeno prikauju svu bespomoćnost.

Zbog svega što se izdešavalo u četvrtak uveče, celokupna četvrtfinalna serija dobija jednu novu, nepoželjnu notu. Neprijateljsku. Mnogi igrači, navijači i mediji već govore o ambijentu koji će ”blankose” dočekati u beogradskoj ”Areni” narednog utorka. Očekuje se da im ”valjkova” publika ne ostane dužna i uzvrati im ”gostoprimstvo”.

- Pokušaću da uradim sve da smirim situaciju i to ću činiti svaki dan odsada pa do početka trećeg meča. Imam mnogo prijatelja u Real Madridu, ovo je veliki klub, treba da ih ugostimo lepo u Beogradu. Moramo da pričamo samo o košarci – zna trener Obradović da treba sada ”spustiti loptu”.

Ujedno i pokazati veličinu i obraz, ostati u sportskim okvirima i ne dozvoliti da se padne na protivnikov nivo. Time i na jasnom primeru demonstrirati kako treba da se ponaša ”kraljevski klub”.

KAKO ZA LESORA, TAKO I ZA JABUSELEA

SVI su očekivano Geršona Jabuselela zbog rvačkog zahvata nad Egzumom označili kao izgrednika kojega bi trebalo suspendovati iz košarke, međutim tu sada treba povući liniju i setiti se nedavnih događaja sa poslednjeg ”večitog derbija” kada se u ulozi agresora našao Partizanov Matijas Lesor.

Gotovo identično izgledaju komentari crno-belog plebsa kao i onidž iz ”komšijskog dvorišta” koji su targetirali stamenog Francuza nakon fizičkog napada nad Filipom Petruševim. Sve je to tada bilo preterano, nepotrebno i nerazumno, jer što kaže Obradović, to je deo igre. Kao što su nalazili opravdanja za svog ljubimca, tako sada trebaju prestati sa linčovanjem Realovog prvotimca koji će odraditi zasluženu kaznu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

sdsd

Pogledajte više