KEVINE, RUKE TI SE POZLATILE: Navijači Partizana zagospodarili ulicama Madrida

G. KELIĆ 27. 04. 2023. u 08:00

I NA Mesecu ti da igraš, čak i tu ću poći ja – glasi stih Partizanove navijačke pesme koja na perfektan način ilustruje njihovu privrženost klubu. Koji su između ostalog pristalice crno-belih još jednom pokazali u Madridu gde su u utorak uveče bodrili svoje ljubimce do brejka nad Realom (87:89) na startu četvrtfinalne serije Evrolige.

FOTO: KK Partizan

Odluka domaćina da uruči tek oko 200 karata za gostujuće navijače nije zadovoljila apetite ”valjkove” publike koja već duže vreme živi u euforiji mogućeg plasmana na fajnal-for. Vođeni isključivo emocijom, a ne razumom, mnoge pristalice kluba iz Humske nisu hajile za novac, vreme, a ni pređene kilometre ne bili bili u prilici da uživo isprate dvomeč sa ”kraljevskim” klubom.

S obzirom da nije bilo direktnog leta iz Beograda, dok su upravi kluba zbog malog kontigenta ulaznica bile vezane ruke za organizovano vođenje navijača, simpatizeri Partizana su u privatnoj režiji pronalazili rute do španske prestonice.

Pojedini su kao i ekipa ”Novosti” preko Tirane i više od četiri sata u vazduhu stizali do odredišta, dok je jednako komplicirano bilo i ljudima iz dijaspore koji su stizali iz Irske, Podgorice, Nemačke…

- Ova sezona ima potencijala da bude istorijska, i zato se uopšte nije postavljalo pitanje da li ćemo da idemo, već samo kako ćemo stići do Madrida – rekao nam je jedan navijač još u avionu.

Nakon što su Obradovićevi momci upisali pobedu u prvom meču, sav trud i potrošnjena sredstva sada izgledaju kao isplativi. Još pre početka utakmice su se okupili u kafićima neposredno blizu ”Vizink centra”, gde su pesmom i pivom najavili trijimf svog tima, da bi po završetku meča, ”žurku” nastavili ispred dvorane gde su čekali igrače da izađu i zajedno sa njima proslave vođstvo u seriji.

- Ma kad bismo se u Beograd vratili sa barem jednom pobedom – bio je najčešći rezon navijača pred početak četvrtfinala, da bi sada prognoze bile još smelije.

- Bravo za ove momke, naše junake! Ma idemo po još jednu pobedu, što da ne. Sa ovim timom i najboljim trenerom ne u Evropi, već u svetu, sve je moguće. Panter je još jednom pokazao zašto je kapiten i između ostalog zbog čega mu je Željko stavio traku. Ma, ruka mu se pozlatila – ushićeno poručuju verne pristalice Partizana čiji broj bi na večerašnjoj utakmici mogao i da se poveća.

BERIĆ, IKODINOVIĆ, ŠKULETIĆ

PODRŠKU crno-belom timu u Madridu su pružile i mnoge poznate ”face”. Uz nekadašnjeg igrača Partizana Miroslava Berića koji je kao stručni konsultant ”Sport kluba” stigao u Madrid, tu su još proslavljeni vaterpolista Danilo Ikoinović, zatim otac Dantea Egzuma, Sesil, bivši fudbaler ”valjka” Petar Škuletić, kao i srpska teniserka i kćerka predsednika KSS, Predraga Danilovića, Olga koja je učestvovala u kvalifikacijama za teniski turnir u Madridu i tako spojila ugodno sa korisnim.

Pogledajte više