BORAC SE BRANI OD HELIOSA: Dva koraka od opstanka u ABA ligi

V. P. 24. 04. 2023. u 13:40

DRUGU godinu zaredom, Borac se bori za ostanak u ABA ligi u baražu sa protivnikom iz drugog ranga regionalnog takmičenja. Prošle se odbranio od šampiona ABA 2 Zlatibora, ove se u seriji na dve pobede sastaje sa finalistom plej-ofa Heliosom.

FOTO: ABA liga

Prva utakmica na programu je danas u Čačku (18.00), druga u petak u Domžalama (20.00), eventualna majstorica 2. maja, ponovo na terenu srpskog tima (18.00).

- Helios je ekipa koja je, uz Krku, dominirala drugom ABA ligom - najavljuje seriju trener Borca Dejan Mijatović. - Zasluženo je igrao finale u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski vrlo snažnom, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji. Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani, a što se tiče napada, moramo da budemo veoma disciplinovani, da pametno tražimo tačke gde ćemo ih napadati. Igramo u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Veoma smo fokusirani na meč, tokom svih 40 minuta koncentracija mora da bude na visokom nivou.

NESREĆNO ZAVRŠILI U BARAŽU

MLADI bek Borca Đorđe V. Ćurčić, pred najvažnije mečeve u sezoni, ističe:

- Na korak smo do cilja. Pratili smo dešavanja u ABA 2 ligi, Helios je možda na nesrećan način završio u baražu. Reč je o ekipi koja igra odličnu, brzu košarku. Spremamo se za njih najbolje što možemo, znamo šta nas očekuje u najbitnijoj seriji utakmica u ovoj sezoni.

Iako Čačani ulaze u baraž kao favoriti, potrebna je doza opreza u susretima sa timom koji je ligaški deo ABA 2 završio na prvom mestu sa skorom 12-1. Ta pozicija mu je donela organizaciju fajnal-ejta, na kojem je u četvrtfinalu deklasirao Pelister (101:47), u polufinalu rutinski izašao na kraj sa Širokim Brijegom (91:79), dok je u slovenačkom finalnom obračunu poklekao u dramatičnoj završnici meča sa iskusnijom Krkom (82:83).

Nosioci igre Heliosa su veteran regiionalne košarke Blaž Mahkovic, 24-godišnje krilo Oman Urban, tu su i Amerikanci Ostin Luk i Denis Tanstal.

Pogledajte više