LESORA NE ZANIMA NA KOGA ĆE U PLEJ-OFU: Nemam posebne želje, samo želim da igram što više pred našim navijačima

G. KELIĆ 13. 04. 2023. u 20:00

ISPRED košarkaša Partizana će se sutra (20.30) naći Panatinaikos u poslednjem kolu ligaškog dela, ali crno-beli već tiho gledaju preko ramena ka četvrtfinalnoj seriji elitnog evropskog takmičenja, koji će započeti 25. ili 26. aprila. Ime protivnika kome će izaći na crtu kao i mesto na tabeli sa kog će krenuti je još pod velom misterije, međutim neizvenost oko toga ne zamara Obradovićeve pulene, koji pre svega žele da upišu trijumf protiv "zelenih" i tako u dobrom raspoloženju dočekaju nokaut-fazu.

FOTO: M. Vukadinović

- Nemam posebnu želju oko protivnika u plej-ofu, to me ne zanima. Samo želim da igram što više kod kuće, pred našim navijačima. Da ostvarimo jednu pobedu u gostima i onda odigramo dve utakmice u "Areni" i pokušamo da odbranimo naš teren. Kada si u četvrtfinalu, sve je moguće, pogotovo za ekipu poput nas koja ima ovako "vatren" domaći parket. Nadam se da nećemo morati da igramo tri utakmice u gostima, već da ćemo posao odraditi pre petog meča - ističe Matijas Lesor za "Novosti" na poslednjem treningu pred današnji okršaj.

Govorio je stameni Francuz za naš list u ime celog tima i poručio da se ambicije ne završavaju samim plasmanom među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Naprotiv, cilj je naći se među putnicima na letu za Kaunas, gde će se od 19. do 21. maja održati završni turnir.

ANĐUŠIĆ PRVI SA POLA TERENA

ODLIČNA atmosfera je vladala na poslednjem treningu crno-belih. Po običaju, igrači su nakon završenog taktičkog dela, za kraj kao i uvek organizovali takmičenje u šutiranju trojki sa pola terena. Pobedu je odneo Danilo Anđušić koji je iz prvog pokušaja "bez koske" ubacio šut kojim je možda nagovestio izlazak iz krize u kojoj se nalazi poslednjih mesec dana (0/9 za tri na poslednjih sedam utakmica).

Lesorove reči je potvrdio i njegov kolega sa centarske pozicije, Alen Smailagić.

- Mi sigurno nećemo odustati, a i ako uđemo na fajnal-for sigurno želimo da napravimo i korak više od toga. Ne vidim razlog zašto ne bismo dali sve od sebe sa ovakvom atmosferom i navijačima koji nam daju vetar u leđa da nastavimo sa pobedama. Mislim da možemo svašta da napravimo do kraja - puca od samopouzdanja, kao i uvek, popularni Smajli.

Na završnoj "tonskoj" probi pred doigravanje, crno-belima na noge dolazi najpoželjniji rival koji je uz poraze u Evropi, upisao i nekoliko neprijatnih u domaćem prvenstvu, pa tako sa glavom punoj problema i bez trunke samopouzdanja stiže u srpsku prestonicu. Reklo bi se, idealna prilika da ekipa iz Humske upiše jubilarni 20. trijumf u sezoni i tako obezbedi najmanje šesto mesto.

- Nije bitno za prolaz dalje, obezbedili smo plej-of, ali što da ne pobedimo, nastavimo da gazimo, bitno je za atmosferu. Sigurno nemamo nameru da se opuštamo - jasan je Smailagić.

U prvom ovosezonskom duelu odigranom u Atini trećeg novembra, Partizan je slavio u neizvesnoj završnici sa 91:89 i tako došao do prvog trijumfa u gostima. Tada je na klupi "zelenih" sedeo nekadašnji strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić, koji je u toku sezone zbog slabih rezultata dobio otkaz. Međutim, ni po odlasku crnogorskog stručnjaka, rezultati i celokupna situacija u ekipi se nije ni mrvicu poboljšala. Šta više, deluje da je još gora, pošto je vlasnik kluba, Dimitris Janakopulos posle poraza od Peristerija prošlog vikenda održao bukvicu igračima, nezadovoljan njihovim zalaganjem.

OBRADOVIĆ: NE ZASLUŽUJU 16. MESTO

ZA trenera crno-belih, Željka Obradovića, stanje u bivšem klubu, kojem je za 13 godina doneo pet titula Evrolige, ne odgovara kvalitetom koji poseduju. I poručuje da iako je plasman u top osam prebrinut, priprema je ista kao za bilo koju utakmicu.

- Važna je utakmica, igraćemo sa željom da pobedimo. Verujemo da će "Arena" biti ponovo puna. Igraćemo protiv tima koji po rosteru koji ima, ne zaslužuje 16. poziciju na tabeli. Od toga treba da krenemo, da razmišljamo na taj način. Da ih posmatramo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika - ne dopušta opuštanje Obradović.

Pogledajte više