DREZGIĆ DA BUDE NOVI BRKIĆ: Partizan budućnost vidi u mladom plejmejkeru koji je blistao na juniorskom turniru Evrolige

G. KELIĆ 04. 04. 2023. u 15:34

NISU se juniori Partizana posebno proslavili na kvalifikacionom turniru Evrolige, koji se proteklog vikenda održao u Beogradu (osvojili sedmo mesto u konkurenciji osam ekipa), međutim kao jedna od pozitivnijih stvari jeste nastup mladog plejmejkera crno-belih Save Drezgića (16) koji je igrama u hali "Basket siti" očarao košarkašku javnost u Srbiji.

Foto Evroliga

Perspektivni organizator igre sastava trenera Milije Bogićevića je na četiri odigrane utakmice (tri poraza i jedna pobeda) u proseku beležio 21,5 poena (četvrti najbolji strelac turnira) uz 6,9 asistencija (peti asistent) i osam skokova što ga je postavilo na visoko treće mesto najkorisnijih igrača (indeks 28)! Te brojke dobijaju još više na značaju s obzirom na to da su crno-beli završili na pretposlednjem mestu.

Posebno upečatljiva bila je njegova partija u pobedi nad Venecijom (87:79) u meču za 7. mesto kada je upisao tripl-dabl - 27 poena (4/9 za dva, 3/4 za tri, 10/14 sl. bacanja), 12 uhvaćenih lopti i deset uspešnih dodavanja.

Inače, Drezgić se još uvek vodi kao kadet što se vidi i po tome što je prošlog leta predstavljao Srbiju na Prvenstvu Evrope u Severnoj Makedoniji (zauzeto 13. mesto, Drezgić sa 13,6 poena drugi strelac tima), međutim ove sezone uglavnom igra za juniorski tim crno-belih i nosi zvanje prvog košgetera (20,7 poena u proseku).

Odličnim nastupima je uspeo da privuče pažnju najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića, koji je Drezgića poveo na ovogodišnji Kup Radivoja Koraća u Niš, gde je mladi plejmejker upisao prve minute za seniorsku ekipu crno-belih. Na četvrtfinalnom meču protiv subotičkog Spartaka ušao je u igru na nešto više od dva minuta do kraja i uspeo za to vreme da postigne dva poena što je propraćeno stojećim ovacijama starijih kolega sa klupe.

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Sava Drezgić

Mesto i datum rođenja: 11. avgust 2006. (Beograd)

Nacionalnost: Srpska

Visina: 188 cm

Pozicija: plejmejker

Igračka karijera: juniorska sekcija Partizan (2022-),

Reprezentacija: U16 Evropsko prvenstvo 2022.

I tada, a i sada na turniru Evrolige se videlo da Drezgić obožava da ide na prodor, hrabro i bez ustručavanja probija u srce reketa odakle ili završava poenima na košu ili loptu deli centru, dok mu nije strano ni da šutne trojku. Stilom igre (pomalo i izgledom) podseća na tragično ubijenog Harisa Brkića, koji je po mnogima imao jedan od najlepših dvokoraka, a sa Partizanom je za sedam godina osvojio tri titule i tri kupa uz jedno učešće na Fajnal-foru Evrolige u Barseloni 1998.

Pogledajte više