GLEDAJ SEBE, A NE RASPORED: Partizan u Milanu izgubio formulu svoje košarke

V. P. 11. 03. 2023. u 13:04

ISTA meta, isto odstojanje. Košarkaši Partizana doneli su sa italijanske mini-turneje jednu pobedu iz dve utakmice, što je bio zahtevani minimum za ostanak na koliko-toliko pouzdanom kursu plovidbe ka evroligaškoj plej-of luci.

Evroliga

Da u Milanu nisu odigrali poenterski drugu najlošiju utakmicu u sezoni (62), u poslednjih šest mečeva ligaškog dela imali bi mirno more na putu ka društvu najboljih osam timova. Ovako, navigacija i dalje pokazuje tri pobedničke tačke kao pravac ka top 8 zoni.

Navijači su već štiklirali trijumf nad Panatinaikosom u poslednjem kolu i uveliko su u potrazi za još dve. Nadaju se jednoj na gostovanju ranjenom Efesu naredne nedelje, mada je lav sateran u ćošak najopasniji. Nadaju se i bar jednom velikom skalpu u tri vezana meča na domaćem terenu sa Olimpijakosom, Barselonom i Realom, što apsolutno nije nerealno.

Crno-beli su pokazali da su u svojoj kući imaju znatno oštrije zube nego u tuđem dvorištu, dok je dosadašnji deo Evrolige relativizovao pojam favorita. Vodeći trio je u više navrata pokazao da ima slabosti, samo je potrebno pronaći pravi način za njihovu eksploataciju. U milanskom "Mediolanum forumu" dobili su lekciju koji način je potpuno pogrešan.

Izgubili su 18 lopti, što inače nije bila bolna tačka u dosadašnjem delu sezone. Alarm bi trebalo da uključi podatak da su ostvarili preskromnih osam asistencija i time timsku igru spustili ispod najnižih kriterijuma. Armani je uspeo da dinamičnu igru Partizana pretvori u gledanje usporenog snimka i oduzme ekipi Željka Obradovića glavnu napadačku polugu.

Probni test pre gostovanja Efesu imaće u jadranskom večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, u ponedeljak pred krcatim crno-belim tribinama "Arene" (20.30). Utakmica u kojoj je na talonu prvo mesto u ABA ligi savršena je simulacija onih koje čekaju crno-bele do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja. Od rasporeda i papirnatog rejtinga protivnika, neuporedivo je bitnije da crno-beli ne zametnu formulu košarke koja ih je dovela tako blizu plej-of nastupa u prvoj sezoni nakon osam godina van evroligaške mape.

RASPORED

16. MART: Efes - Partizan

24. MART: Partizan - Olimpijakos

28. MART: Partizan - Barselona

31. MART: Partizan - Real Madrid

7. APRIL: Monako - Partizan

14. APRIL: Partizan - Panatinaikos

Pogledajte više