OVO JE NEPRIHVATLJIVO: Treneri Evrolige stali u odbranu Ergina Atamana

V. P. 10. 03. 2023. u 12:52

UDRUŽENjE trenera Evrolige stalo je u odbranu svog člana Ergina Atamana, koji je u meču sa Crvenom zvezdom bio meta uvredljivog skandiranja navijača.

FOTO: FIBA.Basketball

U saopštenju se osuđuju uvrede upućene treneru Efesa i svim drugim akterima utakmice, uključujući igrače, sudije, pa čak i organizaciju Evrolige.

- Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarkaške utakmice, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno. Uvredljive uvrede bilo koje vrste ne spadaju u sport. Ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, i ostalim članovima u drugim arenama, trebalo bi da bude neprihvatljivo po bilo kom standardu. Takođe nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više arena. Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene.

Ataman je posle meča sa Zvezdom ponašanje navijača nazvao sramotom za sport i Evroligu, usledila je reakcija rukovodstva crveno-belih, koji su podsetili na njegove krajnje neprimerene stavove kao trenera Galatasaraja nakon ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu. 

Pogledajte više