"UBICA KRALJEVA": Nokautirao Real u poslednjoj sekundi, a da nije video koš (VIDEO)

V. P. 08. 03. 2023. u 21:44

ŠPANSKI obračun u 27. kolu Evrolige doneo nam je vrhunsku dramu i, kako to obično biva, izrodio njenog junaka.

Evroliga

U ovom slučaju Amerikanca Meta Kostela, koji je sa zvukom sirene, pod faulom Rudija Fernandeza, pogodio trojku za veliku pobedu Baskonije na terenu Real Madrida (85:81).

U završnih 80 sekundi dobili smo i tragičara, centra kraljevskog kluba Edija Tavaresa koga je na samom obruču sa leđa blokirao Dolton Homs, verovatno i zbog toga što je div sa Zelenortskih ostrva u meč ušao sa povredom skočnog zgloba. Poslednji napad baskijskog tima nije obećavao, Darijus Tompson zaglavio se u odbrani Reala dok je vreme isticalo, ali je uspeo da prosledi loptu Kostelu za svoju 14. asistenciju.

- Nisam mogao da vidim obruč, samo sam video Rudija kako trči prema meni – rekao je Kostelo, koji je meč završio sa 20 poena. - Šutnuo sam što sam brže mogao. Svi znaju da smo imali mnogo problema na gostovanjima ove sezone, tako da je sjajan osećaj pobediti na terenu jednog od top timova Evrolige.

Osim asistencijom koja je omogućila Kostelu da se proslavi, Tompson je doprineo trijumfu i sa 18 poena, dok je u ekipi Reala najefikasniji bio Džanan Musa sa 21.

Olimpijakos je nadvladao Barselonu u sudaru dva top tima (77:70) i osamio se na vrhu sa skorom 19-8. Atinske „crvene“ su do druge pobede nad Kataloncima predvodili Šakil Mekisik (16 poena), Janulis Larencakis (15) i Saša Vezenkov (14), dok je u gostujućoj ekipi najefikasniji bio Nikola Mirotić (19). Naš reprezentativac Nikola Kalinić postigao je osam, uz šest skokova i tri asistencije.

Pogledajte više