"DUŠKO IVANOVIĆ JE PSIHOPATA I IDIOT": Strašne reči hrvatskog košarkaša o crnogorskom stručnjaku

Novosti online 05. 04. 2022. u 08:55

MARIO Kasun je obećavao vrhunsku karijeru, trebalo je da bude najbolji centar u Evropi, ali, ruku na srce, i nije baš to postao.

Foto arhiva VN

Istina je da je Hrvat nosio dresove evropskih velikana Montepaskija, Efesa, Barselone, te u NBA nastupao za Orlando, ali na kraju je ostao nedorečen. 

Naročito posle povratka iz NBA u Evropu, kada je u Barselonu stigao kao najveća transfer bomba, ali saradnja sa Duškom Ivanovićem ja za Kasuna bila pravi pakao.

- Upoznao sam divne ljude, ali možda i najgora moja košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine - počeo je svoje izlaganje za "Podkast inkubator" Kasun. 

Centar koga pamtimo iz ABA lige, gde je nastupao u dresu Zagreba, nije se slagao sa tadašnjim trenerom Barselone Duškom Ivanovićem. Naime, crnogorski stručnjak ga je "uzeo na zub" jer je to prvo leto proveo sa reprezentacijom. 

Foto arhiva VN

 

- Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Ja sam izgubio 12 kila u sedam, osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom - otkrio je on. 

Čak i kada je bio povređen Ivanović mu nije verovao i terao ga je da povređen igra i trenira. 

- Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je tako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik ili da me otera sa treninga - rekao je Kasun.

A onda se u sezoni 2007/2008. srušio na terenu usred meča!

- On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine umesto šest meseci vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere, jebe sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu - otkrio je on.

Operacija je bila dramatična, dok su doktori vršili zahvat na njegovom srcu, Kasun je morao da bude budan!

- To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim - ispričao je hrvatski košarkaš. 

A uz sve to, Ivanović ga je posle operacije srca naterao da se vrati na teren za samo nedelju dana!

- Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je voleo naterao da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri pm - završio je Kasun.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 
Pogledajte više