ZBOGOM ZA SEDMORKU: Selektori plaćaju cenu loših rezultata na Mundijalu

Novosti online 11. 12. 2022. u 11:56

SVI selektori su došli na Svetsko prvenstvo u Katar srećni, sa velikim ambicijama. Međutim, mnogi nisu ispunili ciljeve i obećanja, pa su se kući vratili u lošijem raspoloženju, a sedmorica su čak ostala i bez posla zbog rezultata na Mundijalu.

FOTO: AP/Tanjug

Najzvučniji je odlazak Titea (61) sa klupe petostrukog prvaka sveta, koji je šest godina predvodio Brazilce, a veliko ime na spisku je i Luj van Gal (71). Holanđanin, najstariji od svih selektora u Kataru, okončao je treći mandat na klupi "lala" i - poslednji.

Što se tiče Evrope, kraj saradnje su objavili Luis Enrike (52) sa Španijom i Roberto Martinez (49) sa Belgijom. Mnogi navijači "crvenih đavola" su pozdravili odlazak Martineza, budući da za šest godina sa "zlatnom generacijom" nije uradio ništa spektakularno. A Eden Azar, Kevin de Brujne i ostali asovi praktično su u najboljim godinama bili pod njegovim vođstvom.

Ni u Gani neće mnogo plakati za stručnjakom, pošto Oto Ado (47) nije ispunio očekivanja, a nije dugo ni bio na klupi, tek devet meseci. Argentinac Herardo Martino se nije proslavio sa Meksikom (nisu prošli grupu), koji je vodio tri godine, kao ni Paolo Bento sa Južnom Korejom, na čijoj klupi je sedeo od 2018.

Otišli

ENRIKE (Španija)
MARTINEZ (Belgija)
VAN GAL (Holandija)
TITE (Brazil)
ADO (Gana)
BENTO (J. Koreja)
MARTINO (Meksiko)

Pogledajte više