OGLASIO SE OZIL EMOTIVNOM PORUKOM: Voleću Arsenal, nadao sam se da je obostrano...

A. Ilić

21. 10. 2020. u 14:45

ZVANIČNO je juče odlučeno da za Mesuta Ozila neće biti mesta na premijerligaškim mečevima u tekućoj sezoni. Nemac se danas oglasio emotivnom porukom.

FOTO: EPA

ZVANIČNO je juče odlučeno da za Mesuta Ozila neće biti mesta na premijerligaškim mečevima u tekućoj sezoni. Nemac se danas oglasio emotivnom porukom. 

Nemački vezista se nije našao na spisku od 25 igrača koji mogu da nastupaju u najjačem rangu engleskog fudbala. To znači da on neće moći da igra za "tobdžije" u Premijer ligi do februara. Prethodno je izsotavljen sa spiska za Ligu Evrope.

Španski trener Mikel Arteta odlučio je da sa spiska pored Ozila skine i Sokratisa. 

Nemački vezista nije više mogao da ćuti, te se emotivnom porukom putem Instagrama obratio navijačima Arsenala.  

"Teško mi je da napišem ovu poruku navijačima Arsenala, pred kojima sam igrao prethodnih godina. Razočaran sam činjenicom da nisam registrovan za Premijer ligu. Kada sam 2018. godine potpisao novi ugovor sa klubom zakleo sam se na vernost timu koji volim, Arsenalu i veoma sam tužan što ta ljubav nije uzvaćena. Kako sam sada naučio na svom primeru Lojalnost nije nešto do čega se lako dolazi ovih dana. Uvek sam se trudio da budem pozitivan. Očekivao sam da bih možda mogao da zaslužim mesto u timu. Zato se do sada nisam oglašavao. Pre korona virusa bio sam srećan kako se klub razvija pod novim trenerom Mikelom Artetom, mislim da su moje igre u tom periodu bile dobre", počeo je Mesut Ozil svoju ispovest i potom dodao: 

"Stvari su se promenile, više mi nije bilo dozvoljeno da igram fudbal u Arsenalu. Šta drugo mogu još da kažem? London i dalje jeste moj dom. Imam dosta prijatelja u timu, osećam privrženost navijačima. Bez obzira na sve, nastaviću da se borim za moju šansu. Ne želim da se moja osma sezona u Arsenalu završi ovako. Obećavam da ova odluka kluba neće promeniti moje ambicije. Treniraću najbolje što mogu, a svoj glas koristiću protiv nepravde", rekao je Ozil. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pogledajte više