INZAGI "PLAČE" ZBOG REMIJA: Trener Intera se ne miri sa ishodom derbija protiv Juventusa

N. Iljukić 28. 10. 2024. u 17:20

FUDBALSKA Italija i dalje priča o nedeljnom derbiju koji su na stadinu "Đuzepe Meaca" odigrali Inter i Juventus. Festival golova, velikih šansi, navijačka fešta na trivinama u Milanu i na kraju neobičnih 4:4 na semaforu uz scenario koji bi najviše poželeli oni koji su pre i tokom ovog meča bili neutralni navijači.

FOTO: Tanjug/AP

Ko je pratio rezultat na utakmici mogao je da dbije "vrtoglavicu". Jer, Inter je golom Zjelinskog poveo 1:0, pa su naš Dušan Vlahović i Timoti Vea preokrenuli stvari u korist Juventusa u roku od šest minuta, a onda je Inter od 35. do 53. minuta smestio tri lopte u mrežu crno-belih i soro svi su pomislili da će sva tri boda da ostanu kod Intera u džepu. Svi, pa i trener domaćina Simone Inzagi koji ni dva dana posle derbija ne može da se pomiri sa činjenicom da je Juve golovima Turčina Kenana Jildiza u 71. i 82. minutu stigao do ogromnog boda.

- Neutralni ljubitelji fudbala su se zabavili, uživali, ja nisan. U stvari, veoma sam ljut i razočaran. Moraćemo da analiziramo to kako smo primili četiri gola. Juventus sme da šutira četiri puta, ali apsolutno ne sme da nam da četiri gola - očajan je Inzagi.

Ineče, Inter je ove sezone na devet utakmica primio 13 golova što je više od 50 odsto ukupno primljenih golova za celu proteklu sezonu (22).

- Prvi gol Jildiza smo primili posle auta. Drugi nakon što su na jednog igrača izašla trojica naših fudbalera, to se nikad ne radi. A, zaslužili smo pobedu.U svlačionici sam posle utakmice video tužna lica Šteta, baš šteta - dodao je Inzagi.

I za kraj, računica koju je trener Intera izgovorio bez dlake na jeziku.

- Juventus je trebalo da primi sedam ili osam komada. A mi nismo dali ni pet. Dobro je što smo stvorili toliko šansi, ali morali smo da uradimo više. Baš tu leže i bes i razočaranje. Ne možeš da primiš četiri takva gola. Četiri gola iz četiri šuta - ne smeš to sebi da dozvoliš - zaključio je Inzagi.

BONUS VIDEO SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

Pogledajte više