OGLASIO SE ZLATKO ZAHOVIĆ! Slovenac otkrio da li dolazi u Partizan

Novosti online 28. 10. 2024. u 10:51

Zlatko Zahović, nekadašnji slovenački fudbaler, govorio je o medijskim naslovima koji su ga dovodili u vezu sa dolaskom u Partizan na mesto sportskog direktora.

Foto: N.Skenderija

Posle smene Ivice Ilieva, njegovo ime se pojavilo među kandidatima da upražnjenu poziciju popune. Ipak, Zahović, barem u ovom trenutku, to nije mogao da potvrdi.

- Što se mog eventualnog, u medijima pominjanog angažmana tiče, dopuniću ono što sam ranije rekao: nisam pričao ni sa kim iz novopostavljenog rukovodstva, niko me nije zvao, prema tome, nema osnova za neko širenje priče po tom pitanju - rekao je Zahović za "Sport klub".

Bio je raspoloženiji da govori o drugim temama u vezi sa promenama u svom bivšem klubu.

- Šta je bitnije od svega? Partizanov voz krenuo je sa stanice! To je vest nad vestima, ohrabrujuća za pristalice velikog kluba… Desetine, ma stotine ljudi iz raznih krajeva Evrope me zvalo, interesuju se, drago im je, dižemo se, oseća se dobra atmosfera, preko noći je uplovila pozitivna energija, uspravićemo se, ne sumnjam, bićemo zadovoljni. Kad? Za sve je potrebno strpljenje. I vreme. Sa takvim kredibilnim i imenima u rukovodećem aparatu, svaki potez je lakši, dakle, izvodljiv. Peđa i Danko, uz predsednika Ljajića, garant su da će se Partizan vratiti na stare, dobre staze. Svima je, verujem, jasno da tek sad, posle početne euforije i tapšanja po ramenima, sledi posao, slede veliki izazovi, čini mi se da je kompletna ekipa već pokrenuta, navijači su na svojim mestima, gledao sam utakmicu protiv Čukaričkog, klub se probudio - istakao je Zahović.

Reč je o bivšem reprezentativcu Slovenije koji je od 1989. do 1993. igrao u dresu ekipe iz Humske. Zahović je potom bio funkcioner u Mariboru, a poznato je da je u svoje vreme u Partizanu igrao sa Predragom Mijatovićem, članom Radne grupe imenovane nedavno.

Inače, Maribor je pod njegovom komandom imao dosta uspeha na evropskoj pozornici. Klub iz Slovenije je dva puta bio učesnik grupne faze Lige šampiona i jednom nokaut faze u Ligi Evrope, dok je osam puta uzimao titulu prvaka Slovenije.

BONUS VIDEO: HUMSKA OVO DUGO NIJE VIDELA: Navijači Partizana napunili stadion

Pogledajte više