STRAŠNA BORBA ZA TITULU U PREMIJER LIGI! Arsenal i Liverpul odigrali derbi o kome će se pričati! (FOTO/VIDEO)

Novosti online 27. 10. 2024. u 19:29

Nakon samo dve pobede u poslednja četiri prvenstvena meča, a neposredno posle šok-poraza od osrednjeg Bornmuta (0:2), Arsenal je ugostio takmaca u borbi za premijerligašku titulu - ekipu Liverpula. I, dobrim delom meča "tobdžije" su vodile, ali su na kraju Crveni imali više razloga za zadovoljstvo: rezultat velikog derbija 9. kola Premijer lige glasio je 2:2.

FOTO: Tanjug/AP

Goleadu u prvom poluvremenu otvorio je najproduktivniji igrač "tobdžija".

Naime, na dugo dodavanje Bena Vajta, Arsenalov Bukajo Saka je reagovao izvrsno - pobegavši čuvaru, a posle driblinga i efektno poslao loptu u gornji ugao gola Liverpula (VIDEO).

Bukajo Saka slavi gol koji je za Arsenal dao protiv Liverpula u meču Premijer lige / FOTO: Tanjug/AP

Međutim, kao što je devet minuta prošlo od početka meča do tog momenta, tako je samo devet minuta trebalo Crvenima da izjednače.

Udarac je Liverpul uzvratio kada je posle kornera s leve strane Luis Diaz glavom kod bliže stative poslao loptu u sredinu peterca, a odande Virdžil van Dajk postigao gol za 1:1 (VIDEO).

Na veliki predah otišlo se, ipak, sa prednošću domaćih.

Igrao se 43. minut kada je Deklan Rajs izveo slobodan udarac sa desne strane, a posle lukave kretnje igrača londonske ekipe - Mikel Merino je matirao golmana Liverpula Kelehera (VIDEO).

Sve do 81. minuta taj rezultat, 2:1, bio je na snazi, iako je Arsenal skroz prepustio inicijativu rivalu (mada, doživeo je do tog trenutka samo jedan šut otkako je počelo poluvreme).

A onda se desio kobni kiks "tobdžija".

Loše završena brza akcija, u koju su krenuli i pojedini defanzivni igrači ekipe Mikala Artete, doveo je do toga da Liverpul hitro krene u kontranapad. I, uočivši slabost u levom delu odbrane ekipe Arnea Slota, Crveni su baš tuda i prošli.

Na kraju, Nunjez je "poslužio" Mohameda Salaha, a ovaj u kontri postiao gol (VIDEO) za konačnih 2:2.

Tabela Premijer lige

Na prvo mestu posle devet kola je Mančester siti sa 23 boda, a Liverpul sada ima 22.

Arsenal je treći, ostavši na 18, koliko ima i Aston Vila posle remija sa Bornumutom koji je "vezao" i drugi neočekivani uspeh (nakon što je sezonu počeo sa dve pobede, dva remija i tri poraza). Iza ekipe iz Birmnegama su Čelsi (17 bodova), Brajton i Notingem (po 16) i ostatak konkurencije.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

Pogledajte više