SRPSKI MAJSTOR DEO ČUDESNOG MEČA: Dušan Vlahović dao gol za Juventus u derbiju protiv Intera, a mreže se tresle čak osam puta! (VIDEO)

Novosti online 27. 10. 2024. u 19:56 >> 19:57

Dušan Vlahović, srpski napadač, postigao je prvi gol u svojoj karijeri na stadionu "Đuzepe Meaca" i to u najvećem derbiju Italije - meču Intera i Juventusa. A sam derbi, odigran u okviru 9. kola Serije A, bio je čudesan: konačan rezultat glasio je (pomalo nestvarnih) 4:4.

Foto: Profimedia

Vlahović je rezultat poravnao na 1:1 kada je postigao gol u 20. minutu i to posle asistencije Vestona Mekenija koji je na "tacni“ ostavio loptu Srbinu.

Do momenta kada je postigao gol Dušan Vlahović je bio gotovo neprimetan, ali mu to nije smetalo i postigao je gol za izjednačenje "stare dame“.

Njemu je ovo bio šesti gol u Seriji A i tako se probio na treće mesto liste strelaca.

Ispred njega su samo Markus Tiram, fudbaler Intera, sa sedam i Mateo Retegi, napadač Atalante, sa 10 golova.

Inače, prvo poluvreme Inter je rešio sa 3:2 u svoju korist, imao je potom i dva razlike, ali se Kenan Jildiz pokazao kao "zlatna rezerva" torinske "stare dame".


Inter je u prvom delu meča realizovao dva penala, najpre u 15. minutu, kada je Zielinski doneo 1:0.

Potom su udarac uzvratili Vlahoviću pomenutom 20., te sedam minuta kasnije Timoti Vea na dodavanje Konseisaa za 1:2 (VIDEO)

Inter je tada počeo svoj preokret: Mkhtajran je u 35. izjednačio posle lepe akcije kroz sredinu terena (VIDEO), a Zielinski iz novog jedanaesterca u 37. vratio prednost "nerazurima".

Kada je ekipi iz Milana 4:2 doneo Damfris, spretnom reakcijom posle korenra u 53. minutu (VIDEO), činilo se da je derbi i rešen, ali...

Onda je na scenu stupio Jildiz, koji je ušao u igru u 61.

Najpre je u 71. minutu iskoristio dodavanje Mekenija iz kontre da iskosa s leve strane lepim udarcem prepolovi Juveov zaostatak (VIDEO), a zatim je u 82. postavio rezultat na, ispostavilo se konačnih, 4:4 (VIDEO).

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

Pogledajte više