UEFA SE CRVENI OD STIDA: Čuvene fudbalske sudije uhapšene dan pred meč Lige šampiona, a razlog je apsolutno neverovatan

Novosti online 27. 10. 2024. u 18:21

POLjSKI mediji objavili su početkom avgusta 2024 neverovatnu priču o fudbalskim sudijama Bartošu Frankovskom i Tomašu Musijalu, jer u uhapšeni dan pred meč kvalifikacija za Ligu šampiona, a sada je taj nestvaran događaj - dobio epilog.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, pomenuti dvojac uhapšen je zbog toga jer je pijan krao - saobraćajne znakove.

Zvuči potpuno neverovatno, ali - potpuno je i tačno.

I, kako je trebalo da baš njih dvojica budu VAR arbitri na utakmici Dinamo Kijev - Rendžers u kvalifikaijama za Ligu šampiona koja se igrala u poljskom Lubinu, po hitnom postpuku su sa tog zadatka smenjeni.

Ali, to nije bilo sve.

Naime, kako je objavio poljski "TVP sport", "Frankovski i Musijala su oko 1.30 posle ponoći krali saobraćajne znakove - vidno pripiti. Policija je dobila dojavu da neko uništava i krade znakove na ulicama Lubina, brzo je izašla na licu mesta i uhapsila trojicu ljudi.  Musiala je tada imao 1,8 promila alkohola u krvi, Frankovski "samo" 17". 

Oni su odvedeni u centar za trežnjenje (identntitet trećeg muškarca nije objavljen), a nakon što je pomenuti tandem (posle trežnjenja) uputio javno izvinjenje, to nije bilo dovoljno da se izbegnu fudbalske sankcije.

Najpre je Fudbalski savez Poljske obojicu diskvalifikovao na 90 dana, a sada je "nastupila" i UEFA.

Imajući u vidu da su "ukaljali obraz" evropske kuće fudbala ali i "diskreditovali sport", ni Frankovski ni Musijal neće moći da dele pravdu na mečevima koji su pod jurisdikcijom te organizacije - sve do juna 2025. godine

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama 

Pogledajte više