"NISU ZNALI DA SAM TAKO DOBAR!" Lamin Jamal posle strašne Barsine lekcije Realu usred Madrida

Novosti online 27. 10. 2024. u 18:05

Fudbaler Barselone Lamin Jamal rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Reala u derbi meču 11. kola La Lige - a bilo je nestvarnih 0:4 usred Madrida.

FOTO: Tanjug/AP

Dva gola za katalonski klub postigao je Robert Levandovski, a po jednom u strelce upisali su se Jamal i Rafinja.

- Igrači Reala nisu znali da sam tako dobar desnom nogom, pa sam odlučio da to iskoristim. Želeli smo samo da dajemo golove. Kada smo postigli prvi gol, hteli smo još. Ovo je samo još jedna nova pobeda u La Ligi. Ostvarili smo dve neverovatne pobede za samo četiri dana, prvo Bajern u Ligo šampiona, a onda i Real -  rekao je Jamal.

FOTO: Tanjug/AP

Golman Barselone Injaki Penja imao je nekoliko dobrih odbrana u prvom poluvremenu.

- Znali smo da će ova nedelja da bude ključna za naš tim, ostvarili smo dva 'brutalna rezultata'. Imamo šest bodova prednosti, ali je do kraja sezone ostalo dosta utakmica. Najbitnije je da smo pokazali da smo se mentalno promenili i da možemo bilo koga da pobedimo - rekao je Penja.

On je priznao da je trener Barselone Hansi Flik od odbrambenih igrača katalonskog kluba tražio da prave ofsajd zamke na meču sa Realom.

- To je bio jedan od zahteva trenera. On traži da nikad ne spuštamo liniju nisko, a pogotovo protiv ekipa koje imaju moćne i brze igrače u napadu. Opasno je igrati ovako, ali timski rad se najbolje video kroz broj ofsajda (12) u kojima smo "ulovili" fudbalere Reala - objasnio je Penja.

Barselona je prva na tabeli La Lige sa 30 bodova, dok je Real drugi sa 24.

BONUS VIDEO SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

Pogledajte više