PA, GDE STE POŠLI... Poljski huligani napali srpsku policiju, ono što se potom desilo - upamtiće dobro (VIDEO)

Novosti online 27. 10. 2024. u 12:26

Poljski navijači važe poslednjih godina za jedne od najopasnijih u Evropi, ali kada je Srbija postala njihova destinacija - nisu se proveli baš kako su planirali.

EPA-EFE/Leszek Szymanski

Ima već više od decenije kako u Poljskoj, posle krvavih huliganskih sukoba, na snazi važi pravilo da se navijačke tuče odvijaju isključivo bez "oružja" (palica, kamenja, flaši, motki, pirotehnike) i, najčešće, daleko od sportskih objekata - u ugovoreno vreme, i sa ugovorenim brojem "ratnika" na obe strane. 

Zbog toga su tamošnji huligani počeli vredno da treniraju, jer, prosto, više nije bilo klopki, zaseda, niti "pomagala" koja se koriste protiv fizički spremnijih, pa sada mnogi od njih izgledaju kao bilderi. Recimo, evo ovo su najvernije pristalice Legije iz Varšave:

Takav izgled i ne čudi, kada se već ide u masovne tuče, nalik MMA okršajima, na poljima, u šumama, parkovima... I, takođe, ne čudi - što je mentalitet takvih grupa postao "jači smo od svih".

Pa i od srpske policije, pomislili su.

Baš oni pomenuti huligani varšavske Legije stigli su na srpsku teritoriju ovog četvrtka, kako bi svoj omiljeni klub bodrili u Ligi konferencija protiv TSC-a.

A došavši u Bačku Topolu, na TSC arenu, deo navijača kluba iz Varšave počeo je vrlo bezobrazno da se ophodi prema pripadnicima policije Srbije na severnom ulazu na stadion.

I, čim su videli da ne može baš da bude kako oni misle da treba da bude, počeli su da guraju srpske policajce, misleći da će tako da zavedu red i uđu na tribinu kako oni misle da će ući.

Ali, u tom planu su se prevarili.

Evo kako im je srpska policija za tili čas stavila do znanja kako stoje stvari (VIDEO).

(Podsetimo, Legija je opravdala ulogu favorita na terenu i rezultatm 0:3 pobedila domaćine, ostvarivši tako i drugi trijumf u novom formatu takmičenja, dok je TSC doživeo i drugi poraz)

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 
Pogledajte više