HUK SA TRIBINA U LESKOVCU VREDAN TRI BODA: Fudbaleri Srbije obradovali naciju protiv Švajcarske, poslte i važne poruke

Promo

27. 10. 2024. u 11:00

FUDBALSKA reprezentacija Srbije 12. oktobra obradovala je čitavu naciju važnom pobedom nad Švajcarskom u UEFA Ligi nacija rezultatom 2:0.

FOTO: FSS

Zaigralo je srce srpskim navijačima kada je centarfor Aleksandar Mitrović kapitenski zatresao mrežu "sajdžija", a zastalo na sekund u momentu kada je golman Predrag Rajković maestralno odbranio penal koji je izveo gostujući napadač Bril Embolo.

Slavlje i pobedu uveličao je u prelep ambijent, ali i jubilarni 50. meč igrača sredine terena Nemanje Maksimovića, debiji krilnog fudbalera Nikole Čumića i mladog veziste Andrije Maksimovića, kao i mnoštvo bivših reprezentativaca na tribinama.

Leskovački "Teatar snova" ispunio je mnoge snove te večeri, na terenu, ali i van njega. A neke i motivisao da sanjaju i da se bore, baš kao "orlovi".

Prvi put, sva mesta namenjena osobama sa invaliditetom na stadionu su bila ispunjena, a u prvim redovima Srbiju je bodrilo i gotovo 300 mališana sa Kosova i Metohije, koji su bili specijalni gosti Fudbalskog saveza Srbije.

Na grudima srpskih reprezentativaca stajala je simbolična roze traka u znak podrške borbi protiv raka dojke, a na semaforu se "vrtela" jasna poruka - "Uklizaj strahu, pregledaj se".

Prisutnima se su se preko video-bima obratili i Senkin ujak,odnosno Saša Lukić, Andrein tata Nemanja Maksimović, Norin tata Predrag Rajković, Nađin i Anastasijin tata Aleksandar Mitrović, kao i Dunjin i Miličin brat Dejan Joveljić, koji su u ime Fudbalskog saveza Srbije čestitali Međunarodni dan devojčica uz sada već čuveno - "Fudbal je za devojčice".

Pogledajte više