PUNA HUMSKA VIDELA POBEDU PARTIZANA: Crno-beli posle preokreta savladali Čukarički (FOTO/VIDEO)

Novosti online 26. 10. 2024. u 17:56

DUVAJU neki novi vetrovi u Humskoj. Nova uprava je stilga u klub, a to je značilo i povratak navijača na stadion koji su imali priliku da prisustvuju pobedi protiv Čukaričkog - 3:1 u 13. kolu Superligi Srbije.

FOTO: FK Partizan

Oko 20.000 navijača je došlo na utakmicu i uspeli su da vide trijumf, iako je vrlo lago moglo da se dogodi da do njega ne dođe, pošto su "brđani" odigrali veoma dobar meč.

Bolje su gosti ušli u meč, više su pretili i takav pristup im se isplatio, pošto je u 24. minutu na semaforu stajalo 0:1. Bibars Natho je izgubio loptu na sredini terena, Lazar Tufegdžić je to iskoristio da prođe po desnoj strani, potom uposli Mihaila Cvetkovića kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu rivala.

Morali su izabranici Sava Miloševića da krenu na sve ili ništa kako bi napravili preokret i uspeli su u tome. Igrao se 54. minut kad je Natho pogodio sa bele tačke. Loptu je poslao u jednu a golmana u drugu stranu.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak. Prošlo je 11 minuta kako se mreža Mirkovića ponovo zatresla. Korner je izveo Mario Jurčević, a najbolji u skoku je bio Aleksandar Filipović i glavom je poslao loptu u gol gostiju.

Uspeli su crno-beli da postignu i treći gol u 90. minutu. Aldo Kalulu je dobro ispratio centaršut Papua Furera i uspeo je da loptu prebaci preko linije.

Partizanu je ovo bio četvrti vezani prvenstveni trijumf i četvrti je na tabeli sa 23 boda, dok je Čukarički na šestom mestu sa 19.

Partizan - Čukarički 3:1 (0:1)

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: oko 20.000. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija). Strelci: Hatho 54 pen, Filipović 65, Kalulu 90 (Partizan) - M. Cvetković (24).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović (od 75. Đurđević), Ilić, Arijaga, Jurčević – Ovusu (od 78. Šćekić), Kovač (od 46. Zahid) – Zubairu, Natho, Kalulu – Nikolić (od 46. Jovanović).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković – Stanković, Stevanović, Jovanović, Miloš Cvetković – Sisoko (od 79. Pavkov), Docić – Tufegdžić (od 69. Cionis), Miladinović (od 80. Bačanin), Ivanović (od 86. Kabić) – Mihajlo Cvetković (od 69. Tedić).

 

Drugo poluvreme: Partizan - Čukarički 3:1

90+5' - Kraj utakmice!

90' - GOL PARTIZAN! Dobar napad domaćeg tima okončan je novim pogotkom. Na drugoj strani je sve pratio Aldo Kalulu i centaršut Papua Furera je sproveo u mrežu rivala.

82' - Uplašili su se svi na stadionu kad su videli da na terenu nepomično leži Vukašin Jovanović nakon što ga je nehotice udario Natho. Ipak, bivši igrač Crvene zvezde je uspeo da se pridigne, a na njegovom licu je bilo krvi nakon šta ja Izraelac udario po nosu.

73' - Kakva šansa za Čukarički. Cionis je promešao odbranu domaćeg tima, ostavio je povratnu za Miladinovića koji je loše šutirao iz dobre pozicije.

65' - GOL PARTIZAN! Preokret Partizana. Jurčević je izveo korner, a najbolji u skoku bio je Aleksandar Filipović i doveo je crveno-bele do prednosti.

56' - Dobro je šutirao Tufegdžić, ali Jovanović je bio oprezan i zaustavio je udarac fudbalera Čukaričkog.

54' - GOL PARTIZAN! Namestio je loptu na belu tačku Natho i bio je siguran. Loptu je poslao u jednu a golmana u drugu stranu.

52' - Penal za Partizan. Stanković je oborio Jovanovića u kaznenom prostoru rivala, a sudija Milan Ilić je odmah pokazao na belu tačku.

49' - Napravio je Savo Milošević dve izmene na startu drugog poluvremena. U igru su ušli Đorđe Jovanović i Gajas Zahid, a utakmica je završena za Nemanju Nikolića i Stefana Kovača.

Prvo poluvreme: Partizan - Čukarički 0:1

45+4' - Završeno je prvo poluvreme!

45' - Prvo poluvreme je produženo za četiri minuta, a umalo da bude 2:0. Cvetković je šutirao sa nekih 15 metara, ali stativa je bila na strani Partizana.

43' - Kako se bliži poluvreme tako Partizan sve više preti, no još uvek nije bilo pravih šansi i Mirković nije bio na velikim mukama.

42' - Prva dobra šansa za domaće. Zubairu je dobio loptu na desnoj strani, uneo ju je u sredinu, ali njegov šut je bio izblokiran. U nastavku akcije iz kornera je napravljen faul nad golmanom.

FOTO: FK Partizan

39' - Dobar napad gostiju. Miladinović je "promešao" odbranu crno-belih, no stala je realizacija i do promene rezultata nije došlo.

38' - Izveo je korner Partizan, ali "brđani" su dobro reagovali i nije bilo nikakve opasnosti po Mirkovića.

29' - Izveo je Arijaga slobodan udarac. Ipak, njegov šut nije bio dobar i lopta je otišla preko gola gostiju.

24' - VODI ČUKARIČKI! Poveo je Čukarički. Natho je izgubio loptu na sredini terena, Tufegdžić je to iskoristio da prođe po desnoj strani, potom uposli Cvetkovića kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu rivala.

21' - Dosta sreće imao je Partizan. Cvetković je uspeo na pet metara od gola da primi loptu, ali nije loptu zahvatio onako kako je želeo i poslao ju je visoko preko gola.

15' - Nema pravih prilika još uvek, no nekoliko opasnijih napada imali su "brđani". Ipak, rezultat je još uvek ne promenjen.

6' - Utakmica je na kratko prekinuta dok se ne raščisti dim koji je nastao nakon bakljade na južnoj tribini. Čukarički je izveo prvi korner na meču, ali dobro su reagovali igrači domaćeg tima, pa nije bilo nikakve opasnosti po Jovanovića.

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

1' - Počela je utakmica u Humskoj! Dolaskom nove uprave, navijači su se vratili na tribine. Ovakva slike nije viđena na ovom stadionu više od godinu dana. Oko 20.000 navijača prisutno je na tribinama.

Sastavi timova:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović, Ilić, Arijaga, Jurčević – Ovusu, Kovač – Zubairu, Natho, Kalulu – Nikolić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković – Stanković, Stevanović, Jovanović, Miloš Cvetković – Sisoko, Docić – Tufegdžić, Miladinović, Ivanović – Mihajlo Cvetković.

Uoči meča:

Partizan je prethodnih dana bio u fokusu javnosti, ali razlog za to je bila promena uprave i nova lica koja su došla u Humsku sa željom da vrate crno-bele na stare staze uspeha. Meč protiv velikog rivala, Čukaričkog, biće prvi od kako je nova uprava započela sa svojim radom. Biće ovo veliki izazov za Savu Miloševića i njegove fudbalere, jer im u goste dolazi izuzetno nezgodna ekipa, koja je u prošlosti umela da nanese teške poraze "parnom valjku". Poslednji međusobni susret su dobili crno-beli, ali su u meču pre tog "brđani" bili uspešniji.

Ovaj duel ima dodatni značaj ako se uzme u obzir činjenica da su navijači najavili povratak na tribine, kao i da vlada velika potražnja za kartama za ovaj susret, te se očekuje da posle dužeg vremena tribine stadiona u Humskoj budu pune.

Podsetimo, Partizan je u ponedeljak odigrao vrlo uzbudljiv meč u gostima protiv Novog Pazara i slavio rezultatom 4:3, golom Stefana Kovača u poslednjim minutima susreta.

BONUS VIDEO: Samed Baždar za Novosti: Pratim Partizan, u Srbiji smo bili uvek favoriti u Španiji je drugačije

Pogledajte više